Gyorsak és erősek
Ma rendezték Nyíregyházán a Városi Diáksport Napot. Az eseményre több száz gyerek érkezett a megyeszékhely intézményeiből. Számos sportágat kipróbálhattak, és összemérhették erejüket. Nyíregyháza és a Megyei Diáksport Egyesület egy együttműködési megállapodást is aláírt a rendezvényen.

 Folyamatosan érkeztek a gyerekek pénteken reggel a Városi Stadionba. A Diáksport napra több százan érkeztek, és a közös bemelegítés után több sportágat is kipróbálhattak a résztvevők. Lehetett kung-fuzni, focizni, volt verseny streetballban és strandröplabdában is. Az eseményen Nyíregyháza és a Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület egy együttműködési szerződést is aláírt.

- Ez a megállapodás keretbe foglalja az eddig is közösen elvégzett munkát. Nyíregyháza eddig is nem csak a városi, hanem a megyei diáksport életet folyamatosan segítette. Közös rendezvényeket tervezünk, és egymás eseményein kölcsönösen megjelentetjük a másik felet - mondta Baracsi Endre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke.

További képekért kattintson a fotókra!

Az együttműködésnek köszönhetően a megye és a város nagyobb eséllyel pályázik diákolimpiai döntők rendezésére. Jövőre több finálé is lehet Nyíregyházán.

- Ebben az infrastruktúra fejlesztése is sokat segíthet, hiszen van egy megszépült sportcsarnokunk, rövidesen lesz atlétikai centrumunk és uszodánk, valamint a stadiont is szeretnénk megszépíteni. Ez mind javíthat abban, hogy pályázzunk versenyek rendezésére - mondta dr. Kovács Ferenc polgármester.

A Diáksport Napon váltófutás illetve kötélhúzás után kiderült, mely iskolák a leggyorsabbak, illetve legerősebbek. Az iskolások közösen is futhattak, és így teljesítették a 2016 méteres távot.

Dankó László

(Fotó: Kohut Árpád)