Gyermekkönyvhónap Nyíregyházán

Ez évben 38 rendezvény lesz, melyből 25 a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárának szervezésében, 13 program pedig a települési könyvtárakban (Tiszavasváritól Pusztadobosig) zajlik majd. Ezekben szerepel interaktív zenés mûsor, kézmûves foglalkozás, könyvtárhasználati, vers- és prózamondó verseny, cimbora klub, illetve irodalmi séta is.

Óriási élmény

A legnagyobb élményt talán mégis az alkotókkal való találkozás nyújtja. Itt lesz a nyíregyházi születésû, gyermek- és ifjúsági könyvek szerzõje, Nógrádi Gábor, a Szent Johanna Gimi és a Bexi sorozat írója, Leiner Laura, Telegdi Ágnes, Gálik Margit, Molnár Ágnes és Víg Balázs, de Bessenyei Gábor is, akinek a Könyvmolyképzõ Kiadónál jelent meg A jövõ harcosai fantasy-regénysorozata. 

Programkóstoló
Ünnepélyes megnyitó: április 23-án 10.00 órától: A „Csa­ládi kör” c. megyei rajzpályázat eredményhirdetése, díjkiosztása és kiállításmegnyitója. Közremûködik: Vidám Manók együttes.
Május 7-én 10.00: Telegdi Ágnes író-olvasó találkozója.
Május 10-én 14.00: Leiner Laura dedikálása.
Május 11-én 11.00 és 14.00: Családi nap – a Családok Éve jegyében. Vendégek: Nógrádi Gábor, Molnár Ágnes.
Május 14-én 9.00: „Csutak és a többiek” – Városi han­gos­olvasás-verseny.
Május 16-án 10.00: „Szóló szõlõ, mosolygó alma, csengõ barack” – vidám verses mesék. Gálik Margit könyvének interaktív bemutatója.