Ostberg siker a Rally Hungaryn, Mikkelsen az Európa-bajnok!
Fotó: Szarka Lajos

Nagy csatát hozott a vasárnap a Rally Hungaryn. Több, az élmezőnyhöz tartozó pilóta is gondokkal küzdött. A belvárosi szakaszt Gryazin nyerte, és komoly előnnyel várhatta a folytatást. Az utolsó gyorsasági szakaszt már sötétben teljesítette a mezőny, a végig kiegyensúlyozottan és okosan versenyző Nikolay Gryazin pedig a pályán megnyerte élete első Rally Hungaryjét. Ám miután nem állt meg Herczig Norbert baleseténél, a díjkiosztó után 15 perces büntetéssel sújtotta a felügyelő testület. Ez azt jelentette, hogy a győzelemért járó pontok a magyar bajnokságban vitézkedő Mads Ostberghez vándoroltak. 

Noha egy futam még hátravan a sorozatból, Európa-bajnokot is avattak a magyar futamon: Andreas Mikkelsen behozhatatlan előnyre tett szert, így az az elképesztő helyzet állt elő, hogy egy héttel a világbajnoki címe (WRC2) megszerzése után elhódította az Európa-bajnoki címet is.

-Elképesztő pillanatok ezek, az autóm egész évben fantasztikus volt, nekem csak tenni kellett a dolgomat. Különleges hét ez, két bajnoki címet is szereztünk, nem bánnám, ha minden hét ilyen lenne – mondta Mikkelsen boldogan, majd felugrott az autója tetejére.

Az abszolút magyar bajnoki cím is gazdára talált, Hadik András szerezte meg okosan beosztva az előnyét. 

- Nagyon nehéz versenyen vagyunk túl, de megérte küzdeni, hiszen megvédtük a bajnoki címünket. Az pedig, hogy az Európa-bajnoki értékelésben is ilyen előkelő helyen végeztünk, csak hab a tortán – mondta Hadik, aki végül a negyedik helyen végzett az Európa-bajnoki mezőnyben.

    

Kapcsolódó galéria

Nyíregyháza Rally 2021 - gyorsasági szakasz belváros