Gépkocsival hajtott haragosának
Fotó: Illusztráció

Emberölés bűntettének kísérletével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség azt a férfit, aki szórakozás közben vitába keveredett egy ismerősével, majd bosszúból gépkocsival úgy szorította falhoz a sértettet, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A vádirat lényege szerint a 27 éves vádlott 2022. május 14-ére virradóan Kállósemjénben egy házibuliban vett részt, ahol nagyobb mennyiségű szeszesitalt fogyasztott, majd vitába keveredett a szintén ittas sértettel. Dulakodás alakult ki közöttük, ezért a házigazda közölte, hogy vége a mulatságnak, mindenki menjen haza.

A vádlott a hajnali órákban az édesanyját hívta, hogy vigye őt haza gépkocsival. A vádlott édesanyja meg is érkezett az autóval, amellyel a kapubejárón állt meg. A motort járva hagyta, majd kiszállt és rágyújtott. Ezt használta ki a vádlott, aki beült a volán mögé, sebességbe tette a járművet, majd azt kiabálta, hogy „most meghalsz”, és nagy lendülettel a gépkocsi előtt álló sértettnek hajtott. A lakóház udvarán elütötte a sértettet, aki megpróbált felállni, azonban a vádlott újra nagy gázt adva, a lakóház falához szorította a sértettet, majd elhagyta a helyszínt.

A sértettnél légmell alakult ki, zúzódott a tüdeje, eltört több bordája és egyéb sérüléseket is szenvedett, főként a mellkasán, amelyek életveszéllyel jártak, életét csak a szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

A letartóztatásban lévő vádlottal szemben a vármegyei főügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság 10 év börtönbüntetésre és 10 év járművezetéstől eltiltásra ítélje abban az esetben, ha beismerő vallomást tesz és nem kéri a tárgyalás megtartását.

Az ügyben ítéletet a Nyíregyházi Törvényszék fog hozni.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség