Garázdaság miatt emeltek vádat: nem kapott piát, ezért poharakat tört a büfében
Fotó: Illusztráció

A Nyíregyházi Járási Ügyészség garázdaság miatt emelt vádat az ellen a 25 éves nyíregyházi férfi ellen, aki idén augusztusban azért, mert a pultos ittassága miatt nem szolgálta ki, a büfé teraszán őrjöngött és poharakat tört össze.

A férfi nyár végén a délelőtti órákban már eleve ittasan jelent meg a stadion közeli büfében, ahol a pultos kétszer kiszolgálta. Mikor a két pálinkát és hozzá a söröket legurította, újra rendelni akart, azonban erősen ittas állapota, és amiatt, mert már a vendégekkel is kötekedett, a pultos nem szolgálta ki. Ez a vádlottat oly mértékben felháborította, hogy a teraszon, az elfogyasztott italok üres poharait a földhöz vágta.

Ekkor a távozni szándékozó férfit az egyik vendég felszólította, hogy az okozott kárt fizesse meg, de erre a vádlott nem volt hajlandó, a zsebéből egy kést vett elő, és azt az őt számon kérő személy felé tartotta, majd minden további szó nélkül távozott.

A garázdaság nemcsak személy, hanem dolog elleni erőszakkal is megvalósítható, tehát a férfi azzal, hogy poharakat tört össze egy presszó teraszán másokat megbotránkoztatott, magatartása a közösségi együttélés szabályaiba ütközik. Az ügyészség vádiratában pénzbüntetésre és a kés elkobzására tett indítványt.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség