Forgalomkorlátozás várható a Kállói út és Tünde utcai csomópont fejlesztése során
Fotó: Szarka Lajos

A beruházó NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., valamint a kivitelező „KE-VÍZ 21” zRt. ezúttal értesíti Önöket, hogy a „Nyíregyháza, 4911. j. országos közút (Kállói út) -Tünde utca kereszteződésben körforgalmú csomópont kialakítása” tárgyú beruházás kivitelezési munkái 2021. áprilisában megkezdődnek.

A beruházás a TOP-6.4.1-16-NY1-2017-00001 azonosítószámú „Csomópont és kerékpárút fejlesztés Nyíregyházán” című, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közös konzorciumában Európai Uniós forrásból valósul meg, kivitelező: „KE-VÍZ 21” zRt., várható befejezés 2021. szeptember.                              

A beruházás főbb jellemzői:

A beruházás keretében négyágú körforgalom valósul meg, a Nyíregyháza, Kállói út –Tünde utca keresztezésében, a 4911.j. Nyíregyháza-Nyírbátor összekötő út 3+420 km szelvényben.  A körforgalmú csomópont környezetében gyalogos- és kerékpárút kerül kialakításra és minden ágán átkelőhelyek létesülnek. A projekt kivitelezésével érintett Kállói úti meglévő buszmegálló elbontásra kerül, új buszöböl kialakítására kerül sor. A tervezett csomópont csapadékvíz-elvezetését a meglévő és tervezett víznyelőaknákkal a meglévő csapadékcsatorna biztosítja majd. A projekt megvalósítása kapcsán kiváltásra kerül villamos hálózat, gázelosztó vezeték és ivóvízvezeték. Továbbá új közvilágítási hálózat kerül kiépítésre, a tervezett körforgalmi csomópont valamint a gyalogos- és kerékpárút megvilágítása érdekében. A körforgalom területén 520 db cserje kerül elültetésre.

Kivitelezés során bevezetendő forgalomkorlátozás:

A Kállói út – Tünde utcai csomópontban a kivitelezés teljes idejére a Tünde utca északi és déli ága teljes útzárral lezárásra kerül mind a közúti mind a kerékpáros forgalom vonatkozásában. Ennek értelmében a Tünde utca lezárása miatt a közlekedők nem fognak tudni kihajtani a Tündéről a Kállói útra, sem befordulni a Tündére a Kállóiról, valamint az itt kijelölt gyalogátkelőhely is megszüntetésre kerül.

A gyalogosok és a kerékpárosok a Kállói utat legközelebb a Kökény utcánál lévő kijelölt gyalogátkelőhelyen tudják szabályosan és biztonságosan keresztezni (~250 m a Tünde utcától). Az autósok a Tünde utca déli oldalán a Lujza és az Alma utcák érintésével tudnak kerülni, az Tünde utca északi oldaláról pedig a Számadó és az Elsőházhely utcán keresztül lehet a Kállói útra kijutni és a belváros, vagy Nagykálló irányába kifordulni.

A Kállói úton a közlekedés mindkét irányban biztosított lesz, a kivitelezés előrehaladtával jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A Kállói úton a Tünde utcai csomópont közelében lévő buszmegállópár a kivitelezés ideje alatt nem lesz használható.

Az ideiglenes forgalomtechnikai változások miatt, kérjük, kísérjék figyelemmel és tartsák be a kihelyezett közúti jelzőtáblákat, ne megszokás szerint közlekedjenek. A kivitelezés ideje alatt megnövekedett menetidővel kell számolni, ezzel kapcsolatban türelmüket kérjük.

 

Kivitelezéssel kapcsolatos észrevételeket az alábbi elérhetőségeken várjuk:

  • „KE-VÍZ 21” zRt. Nyíregyháza, Vécsey u. 21.

e-mail cím: utepitok@keviz.hu, telefonszám: 42/420-191

További információ: www.facebook.com/nifzrt, www.nif.hu és www.nyiregyhaza.hu oldalakon