Forgalmi rend változások Nyíregyházán

A Sarkantyú utca Kossuth és Epreskert utca közötti szakaszon a NYÍRVV Nonprofit Kft. megállási tilalmat vezetett be a Kossuth utca felől az út jobb oldalán, a Körte és Epreskert utcák között, illetve a Kossuth utca felé ugyancsak a jobb oldalon, a Körte és Kossuth utcák közötti szakaszon. Itt az okozott problémát, hogy az út mindkét oldalán parkoltak járművek, és a két forgalmi sáv beszűkült, így már veszélyes volt a haladás. Itt hamar megszokták a sofőrök a változást.

A gyorsabb közlekedést segíti, hogy ezentúl a Vasvári Pál utcáról mindkét sávban engedélyezték a balra kanyarodást a Rákóczi utcára.

[REKLAM]

A Kálmán utcán már kihalt utcakép fogadja az arra járókat. Itt lakossági kezdeményezésre történt forgalmi rend változás, ezen az útszakaszon is a megállást korlátozták. Az ottani társasház lakói jelezték, hogy a parkoló autók akadályozzák az ingatlan megközelítését.

A legtöbb autóst érintő forgalmi rend változás a Vay Ádám körút-Szegfű utca szakaszon történt. Itt a jelzőlámpákat hangolták újra. Még decemberben adták át a Szegfű utca kétszer két sávosra bővített szakaszát. A jelzőlámpák beállítása azonban ekkor nem történt meg, ez okozott kisebb fennakadásokat. A újrahangolásnak köszönhetően viszont már itt is zöldhullám gyorsítja a forgalmat.

Zadubenszki Norbert