Fontos győzelmek Ózdon
Továbbra is vezeti az NB II-t a Kölcsey DSE női kézilabdacsapata.

Ózd–Kölcsey DSE-Nyíregyháza 19–20 (11–9)

Ózd, 110 néző

V.: Lázár I., Volentics K.

Kölcsey: Simai O. (44%) – Szoboszlai F. 3, dr. Tilki A. 1, Papp A. 1, Gyimesi L., Katona K. 3, Szoboszlai N. Csere: Koppán N. (kapus), Silye V. 9/4, Hrabina I. 3, Márkus G., Vitányi A., Kelemen G., Kovács F.

Edző: Hadobás István.

Kiállítások: 4., illetve 10. perc.

Hétméteresek: 5/3, illetve 4/4.

A Kölcsey DSE és utánpótláscsapata is komoly erőpróba elé nézett Borsodban. Veszélyes az ózdi gárda, még akkor is, ha a nyíregyháziakhoz hasonlóan ők is tartalékosan léptek pályára. Szoros első félidőt láthatott a publikum, váltott vezetés után a hazaiak kaptak lábra és némi előnyt szereztek.

Juniorokkal próbáltam frissíteni csapatomat és ők meg is hálálták a bizalmat. Silye, Hrabina és Kovács Flóra lendítettek döcögő szekerünkön és nekik is köszönhető, hogy sikerült végig partiban maradnunk. Ugyan 10 perccel a vége előtt 18–15-ös hazai vezetésnél sokan már legyintettek ránk, de hallatlan győzni akarásunknak és jobb erőnlétünknek köszönhetően fordítottunk és mi léptünk meg két góllal. Taktikus végjátékkal sikerült begyűjteni a két pontot, ami nagyon fontos lehet a végelszámolásnál. A játékunkon viszont kell és fogunk is javítani, a három hét szünet talán jól is jöhet erre a célra. Simai jól védett, de hiányoztak az indításai, amiben ludas a csapat is – mondta Hadobás István edző.

A mezőny legjobbja a junior korú Silye Vanda volt, remek védekezésével és 9 góljával komoly érdeme volt a sikerben, miként a 15 éves, 3 gólos Hrabinának is. Ő egyébként a felnőttmeccsel a lábában 15(!) gólt lőtt a junior találkozón, ahol 38–25-re nyertek a mieink. A többieknek is voltak szép villanásai, de emellett sok hiba is akadt ezúttal. Győzelmével továbbra is az élen áll a Kölcsey, míg a kicsik a tabella 2. fokán posztolnak. 

D. L.