Folytatódnak a jelzőlámpa-felújítások Nyíregyházán, a 4-es számú főúton

A Közlekedési Operatív Program (KözOP) keretében megvalósuló közlekedésbiztonságot javító fejlesztések során az országos közúthálózat jelzőlámpás forgalomirányítású csomópontjainak rekonstrukciójára kerül sor. A munkálatok során az érintett csomópontokban a kivitelező a jelzőlámpafejeket nagyobb LED betéttel látja el, a vezérlő kábelhálózatot és a vezérlő berendezéseket lecseréli, valamint egy új, országos jelzőlámpa távfelügyeleti rendszer megvalósítását is elvégzi.

A fejlesztések Nyíregyháza belterületén ismét több jelzőlámpás csomópontot érintenek, a munkálatok hétfőtől péntekig tartanak, minden hétköznap reggel 8 és délután 18 óra között.

A fejlesztésben érintett 4-es főúti csomópontok a következők: László utca–Szegfű utca, Pazonyi út–Mérleg utca, László utca–benzinkút, László utca–Liliom utca, László utca–Pazonyi út, Orosi út–Praktiker, Orosi út–Tüzér utca.

A helyszíneken a munkálatok idejére a forgalomirányító berendezéseket kikapcsolják a kivitelező munkatársai, ezért a szakemberek fokozott óvatosságot és körültekintést kérnek a közlekedőktől, illetve azt, hogy a kihelyezett táblák jelzéseit és a KRESZ előírásait minden esetben tartsák be.