Folytatódik a városszépítés: közel ezer virágot ültettek el kisiskolások a belvárosban
Virágültetés

Idén is folytatja Városszépítő akcióját a NYÍRVV, melynek részeként az Ökosuli Program keretében kisiskolásokkal szerveztek közös virágültetést kedd reggel. A cél, hogy minél szebb, virágosabb legyen Nyíregyháza.

Keczkó János közterület-fenntartási irodavezető elmondta:

A városüzemeltetési társaságnak a Városszépítő akcióján belül működik az Ökosuli Program, ami a gyerekeknek a környezettudatos nevelését tűzte ki célul. Fontos, hogy megismerjék környezeti értékeinket és ennek egyik állomása ez a virágültetés. Most kezdődik az egynyári virágok kiültetése – itt, a Kossuth téren a gyerekekkel közel 1000 darab virágot ültetünk el.

A NYÍRVV munkatársai három iskola képviselőit, diákjait fogadták kedd reggel a belvárosban. Keczkó János ismertette a virágültetés menetét, majd az első egynyári virágot Nyíregyháza alpolgármestere ültette el a Kossuth téren, ő mutatta meg a gyerekeknek, hogyan kell a virág gyökereihez megfelelően odatömöríteni a talajt, hogy könnyebben meggyökerezzenek a növények.

Dr. Ulrich Attila alpolgármester kiemelte:

Nyíregyháza már többször megkapta a Virágos Város címet. Nagyon fontos a környezettudatos nevelés a gyerekeknél, hogy megtanulják, hogyan kell egy növényt elültetni és ápolni!

A gyerekek gumikesztyűben, ültetőkanalak segítségével ültették el a virágokat, többek között   verbénát, cseppecskevirágot és begóniát. A diákok között volt olyan, aki már nem először vett részt a NYÍRVV Városszépítő akciójában.

Benicsák Nóra, a Móra Ferenc Ált. Isk. Petőfi Sándor Tagintézményébe jár. Ő azt mondta: 

Mamámmal, meg anyukámmal szoktam virágokat ültetni. Tulipánt, ibolyát, meg rózsát szoktunk legtöbbször. Nagyon szeretek ide kijönni virágot ültetni a barátaimmal, az osztálytársaimmal, hiszen ezzel segítek a városnak megszépíteni a tereket. Nagyon jól esik, hogy engem is kiválaszt a tanárnéni mindig és kijöhetek ide virágot ültetni.

Idén több mint 50 ezer darab egynyári virágot ültetnek majd ki városszerte. A virágosításra a cég évente közel 14 millió forintot fordít; ez egy- és kétnyári növények kiültetését jelenti. Ebben az évben is jó tűrőképességű fajtákkal dolgoznak, ismét megjelennek majd a város színei és mozgalmas kiültetési formák fedezhetőek majd fel az ágyásoknál.

Kapcsolódó galéria

Virágültetés iskolásokkal