Folytatódik a Mozdulj Nyíregyháza!

2013 óta töretlen sikerrel zajlik a szabolcsi megyeszékhelyen a „Mozdulj Nyíregyháza!” sportprogram. A tapasztalatok szerint a legnépszerűbb program a zumba, tömegeket vonz a jóga, és az elmúlt években igen magas számban vettek részt a nyíregyháziak a gyógytorna jellegű foglalkozásokon is.

 

ÚJ SPORTÁGAKKAL FOLYTATÓDIK A PROGRAM

 

A Mozdulj Nyíregyháza! program 2016-ban is folytatódik.
– Több mint két év alatt „kinőttük magunkat” – mondta Hornyák Enikő sportreferens. – Jelenleg 6 helyszínen 16 sportág, 18 foglalkozás közül választhatnak a városlakók, van olyan sportág, amely hetente kétszer is várja a mozogni vágyókat, ilyen a gerinctorna és a zumba. Nagyon széles a kínálat, minden korosztály számára mindenféle mozgástípus elérhető. Idén két új programot is választhatnak az érdeklődők, lesz kölyök karate foglalkozás és családi lövészet is.

 

JANUÁR 11-ÉTŐL KEZDŐDNEK A FOGLALKOZÁSOK

 

2016-ban a nyíregyháziak hétfőnként délelőtt a stadionban esésmegelőzés mozgásprogramon vehetnek részt, délután a Zrínyi gimnáziumban gerinctornára mehetnek, délután a Kodály iskolában kölyök karate, este pedig gyermek aerobic foglalkozást tartanak. A mozogni vágyók kedden délután alakformáló aerobicra, este pedig mediball foglalkozásra járhatnak szintén a Kodály iskolába. Szerdán délelőtt a stadionban csontritkulás mozgásprogramot tartanak, délután a Kodály iskolában fitt-test interval edzés, a Zrínyi gimnáziumban gerinctorna, majd zumba várja az érdeklődőket. Csütörtökönként délután a Kodály iskolában gerincjógát, este Pilates tornát tartanak, az Evangélikus Általános Iskolában pedig családi asztalitenisz várja a mozogni vágyókat. Péntek délután a Kodály iskolában a gyerekek zumbázhatnak, este pedig funkcionális edzést tartanak. Szombat délelőtt a Zrínyi gimnáziumban jóga foglalkozásra várják az érdeklődőket, vasárnap délelőtt pedig az Erdei Tornapályán a nordic-walking kedvelői mozoghatnak. Minden hónap második vasárnapján várják családi lövészetre az érdeklődőket a városi lőtérre, a foglalkozásra előzetes bejelentkezés szükséges a 30/506-2467-es telefonszámon. Január 11-étől indul a Mozdulj Nyíregyháza! programsorozata és egészen június 10-éig várják a sportolni vágyókat.

F. A.