Folytatódik a csendes, késő nyárias idő – mutatjuk, mire számíthatunk
Kiemelt kép: illusztráció

Szombaton országszerte többórás napsütésre számíthatunk, csak helyenként alakulhat ki záporeső, esetleg zivatar – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Szombaton általában többórás napsütésre számíthatunk, azonban közepesen és erősen felhős periódusok is lehetnek, főként a középső országrészben és északon. A késő délutáni órákra szakadozottabbá válik a felhőzet – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Helyenként alakulhat ki záporeső, esetleg északkeleten zivatar. A déli, délkeleti szél az Északi-középhegység térségében élénkülhet meg. A csúcshőmérséklet többnyire 23 és 28 fok között várható, ugyanakkor a tartósabban felhős részeken 21, 22 fok sem kizárt. Késő este 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Este a Dunántúlon gyengén felhős vagy derült lesz az ég, itt pára, ködfoltok is képződhetnek. Keletebbre több lehet a felhő, ott felhősebb körzetek is lehetnek. A felhősebb tájakon helyenként záporeső előfordulhat, nagyobb eséllyel hajnalban.

A légmozgás mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 17 fok között valószínű, de a hidegre hajlamos részeken ennél hűvösebb is lehet.

Hirado.hu