Fogyasztható jégszobor is készült Sóstón

 Nem dolgoztak hiába a szervezők! Napokon keresztül tartották tisztán a jeget a Sóstói tavon, így korcsolyázásra alkalmas volt a felület az I. Sóstolimpián. Ezúttal az időjárás is kegyes volt, a fagypont körüli hőmérséklethez szikrázó napsütés párosult, így benépesült a tó környéke, közel ezren döntöttek úgy, hogy kilátogatnak az eseményre. 

További képekért kattintson a fotókra!

- Nem csak nyáron, hanem télen is van élet Sóstón, ezt bizonyítja ez a mai rendezvény is. Nagyon örülünk, hogy ilyen sok nevezés érkezett a korcsolyaversenyre, ahol a gyerekek, felnőttek és családok mellett váltóban a városban működő cégek is elindulhattak. Számukra egy jégszoborfaragó versenyt is rendeztünk - mondta dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója. 

A szobrászok pedig különleges alkotásokat készítettek. Az Állatpark például egy labdázó fókával különdíjat, az Electrolux pedig szintén elismerést kapott. Ők egy olyan hűtőt faragtak ki a 200 kg-os jégtömbből, melyet aztán tartalommal is megtöltöttek, több üveg sört helyeztek el a "berendezésben". A fogyasztható jégszobor a zsűri tetszését is elnyerte. A győzelemet azonban a Continental szerezte meg, ahol fafaragó és festő végzettségű dolgozó együtt készítette el a cég logóját - profi minőségben.

Ami a korcsolyaversenyt illeti, itt nem volt meglepetés, esélyeshez méltón a Sportcentrum csapata győzött. 

- Kicsit erősen kezdtem, és a fordulókban is vigyáznom kellett, de nagyon élveztem a versenyt. Fiatal koromban rengeteget korcsolyáztam, így kicsit nosztalgiáztam is amikor felcsatoltam a korikat - mondta Kőhalmi Richárd a Sportcentrum utánpótlás igazgatója. 

A szervezők melegedő sátorokról, ételről, és forró teáról is gondoskodtak. Sokan kihasználták a jó időt, és a versenyek után is ott maradt a jégen korcsolyázni illetve jégkorongozni. A hokisoknak külön területet is kialakítottak. A Sóstolimpia nagy sikert aratott, így biztosan nem ez volt az utolsó ilyen verseny a tavon. 

Dankó László

(Fotó:Szarka Lajos)