Fénytörés – Megjelent a GranCanada zenekar új lemeze
Fotó: Facebook / GranCanada

Két éve alakult, azóta pedig sikert sikerre halmoz a GranCanada zenekar. Az együttes több tagja nyíregyházi gyökerekkel rendelkezik, székhelyük azonban a főváros lett. A fiatal zenészek gyakran visszatérnek a szabolcsi megyeszékhelyre, nemrég egy közönség nélküli koncert felvételét is Nyíregyházán tartották.  

Egyedi hangzásviláguk a nemrégiben megjelent, Fénytörés címet kapó lemezüket is meghatározza. A többek között elvágyódásról és kiszakadásról szóló dalokon a megjelenés előtt másfél évvel kezdett dolgozni a zenekar, augusztusban pedig stúdióba vonultak.

Nemcsak a videoklipp, a lemez is meghozta a várt sikert a GranCanada számára. Noha a lemezbemutató koncert elmaradt, a pozitív visszajelzések korántsem. Rengetegen támogatják a fiatal zenészeket a további munkában, akik a Fénytörés megjelenése után sem unatkoztak, néhány hete Nyíregyházán vettek fel egy közönség nélküli koncertet.

Ahogy azt a GranCanada tagjai is elmondták, csak előre néznek,  folyamatosan dolgoznak az új szerzeményeken, és remélik, a következő szezonban már közönségnek zenélhetnek. Addig is érdemes figyelemmel kísérni a zenekart, hiszen jelenleg is legújabb videóklippjüket forgatják, mely az Antilop című számukhoz érkezik majd, várhatóan márciusban.

További részletek a videóban: