Fém- és hulladékhegyek a „gyűjtő” telepén
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei 1230 kilogramm fémhulladékot foglaltak le egy nagyhalászi illegális fémtelepen.

A NAV pénzügyőrei a rendőrséggel és a megyei környezetvédelmi hatósággal közösen ellenőriztek egy nagyhalászi családi háznál, ahol 10 köbméternél is több szeméttel vegyített és feltételezhetően háztartásokból begyűjtött fémhulladékot (elektronikai hulladék, lemez panelek, kerékpár, kerítésdrót stb.) találtak. Mivel a magánszemély – aki ellen korábban már intézkedett a NAV illegális fémhulladék felvásárlása miatt – fémkereskedelmi engedéllyel nem rendelkezett, az 1230 kilogramm tömegű háztartási fémhulladékot a pénzügyőrök lefoglalták. Az ingatlanon tárolt más jellegű törmelék kapcsán az illetékes környezetvédelmi hatóság eljárást indított. A rendőrség hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt indított büntetőeljárást.

Az eljárások során akár több százezer forint fémkereskedelmi, hulladékgazdálkodási és környezetvédelmi bírság is kiszabható. A lefoglalt fémhulladékot az eljárás végén a NAV elektronikus árverés útján értékesíti.