Felszakadozik a felhőzet és a nap is kisüthet

A nagykiterjedésű anticiklon erősebb hatást fejt ki hazánk időjárására, mint a délnyugatra kialakuló mediterrán ciklon, így lényeges változás egyelőre nem várható.

A nap első felében javulnak a látási viszonyok, megszűnik a köd, a rétegfelhőzet az északkeleti megyékben zsugorodik, ugyanakkor délnyugat felől mediterrán ciklon egyre vastagabb magasszintű felhőzete húzódik fölénk – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az északkeleti megyékben pár órára kisüthet a nap. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb szitálás alakulhat ki a rétegfelhőzettel borított tájakon.

A Dunántúlon helyenként megélénkül a keleties irányú szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű. Késő estére -3 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Az északkeleti megyék kivételével – ahol fátyolfelhős lesz az ég – dél felől egyre inkább megvastagszik a felhőzet. A szitáláson kívül esetleg hajnalban a déli határnál fordulhat elő szemerkélő eső.

A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 és +3 fok között alakul, de a vékonyabb felhőzettel borított északkeleti fagyzugos helyeken ennél néhány fokkal hidegebb is lehet.

 

Forrás: hirado.hu