Szoros meccs után búcsú a Hepp Kupától

NYÍKSE-Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 60-62 (15-18; 19-16; 12-13; 14-15)

"A hétfő esti, 16 közé jutásért rendezett Hepp Kupa mérkőzés úgy tűnt, hogy nem nagyon hozta lázba a vendég tiszaújvárosiakat. 
Legjobb játékosaikat pihentették, egy fiatal kerettel érkeztek.
Úgy tűnt, hiába voltak nálunk is betegek, sérültek és mindössze tíz egészséges játékos ült a padra, de van remény, hogy a NYÍKSE hosszú idő után újra győztesen hagyja el a hazai pályát. 
Sajnos nem így indult a mérkőzés. Szokás szerint beragadtunk és ha csak néhány ponttal is, de elment az ellenfél. A második negyed végére azonban Szilasi irányításának és Asztalos higgadtságának és palánk alatti munkájának köszönhetően sikerült átvenni a vezetést. Úgy tűnt sikerül előnnyel fordulnunk, de egy utolsó másodpercekben kapott trojkával döntetlennel zárult az első játékrész. (34-34)
A második félidő is nyögvenyelősen indult, majdnem 3 percet kellett várni Gáspár és Verba kosarára, de legalább vezettünk. Persze, nem sokáig, 41-41, majd Asztalos és Földesi jóvoltából 44-41, de az ellenfél csapatkapitányának, Kovácsnak aktív betöréseiből szerzett pontokkal már nemhogy kiegyenlített a Tiszaújváros, de már egy pontos előnnyel fordultak az utolsó játékrészre (46-47)
A negyedik negyedben Vida indított egy triplával, 49-49, aztán megint nem jön össze semmi, Vagyis Asztalosnak az 5. fault és még technikai is szövegelésért. A játékvezetők itt meg is törték a lendületünket, utána 52-58 és valamivel több, mint egy perc van vissza. Jön megint Vida valamint Szilasi és Földesi duplája és máris egyenlő 58-58. Aztán megint a mezőny legjobbja a tiszaújvárosi Kovács rámol be két duplát, amire már csak Verba tud két büntetővel válaszolni, így marad a végén két pontos különbség, mert az utolsó támadásnál újra nem azt csinálták a fiúk amit Savic edző kért. 
60-62 a vége, ami csúfos, mert ezen a mérkőzésen volt esélye a csapatnak.
Sajnos újra gyenge, tűz nélküli támadásokat vezettünk, sok esetben egyértelmű dobóhelyzetek maradtak ki. Az egyéni teljesítmények a "fő" embereknél újra alulmaradtak az elvárttól. 
Változtatni kell a hozzáálláson, mert a bajnokságban már egyre fontosabb egy újabb győzelem. 
A következő kihívás vasárnap Sopronban, bajnoki mérkőzés.

Dobók:

Vida 8/3; Gáspár 6; Cvijin 5; Verba 8; Skorcov 2

Cserék:
Szilasi 11/3; Irinyi 2; Földesi 5; Asztalos 12; Uduoise 1 " -tudósított a NYÍKSE.