„Fegyvert, s vitézt” - Szabadságharcaink fegyverei című kiállítás nyílik a Kállay Gyűjteményben

A Kállay Gyűjteményben 2022. 09. 28-án nyílik meg a „Fegyvert, s vitézt” Szabadságharcaink fegyverei című időszaki kiállítás, mely Kulcsár Róbert magángyűjtő révén valósult meg.

A tárlaton különböző fegyverek, könyvek és relikviák tekinthetők meg a 16-19. századból, kiemelt figyelemmel az 1848/49-es szabadságharcra.

A kiállításban a témához kapcsolódva a Kállay Gyűjtemény könyvritkaságai helyet kaptak.

A kiállításhoz múzeumpedagógiai foglalkozás is kapcsolódik, amire szeretettel várják az osztályok, tanulócsoportok jelentkezését.

Rendhagyó történelemórát is szerveznek 2022. október 6-ra, az Aradi Vértanúk Emléknapjára. A megemlékezés keretében, előadást hallgathatnak meg az érdeklődők, „13 hősről 13 percben” címmel. Majd játékos, interaktív múzeumpedagógiai foglalkozásra kerül sor. Végül a témához kapcsolódó elemeit tekinthetik meg a kiállításnak.

Előre meghirdetett időpontokban lehetőség lesz megtekinteni egy szablyavívó bemutatót, melynek végén a tanulók kipróbálhatják a klasszikus magyar kardvívást is.

A foglalkozások 45 percesek, ami a kiállítás megtekintését is magában foglalja.

A csoportoktól előzetes regisztrációt kérnek a Kállay Gyűjtemény telefonszámán vagy e-mail címén, melyek a gyűjtemény honlapján megtalálhatók!

Belépőjegy árak: 500 Ft belépő + 300 Ft /múzeumpedagógia foglalkozás/

Az időszaki kiállítás 2022. november 30-ig látogatható.