Fedettpályás versenyek az Atlétikai Centrumban - Nyíregyházán lesz a felnőtt magyar bajnokság
Fotó: Szarka Lajos

Fedettpályás atlétikai versenyt rendeztek Nyíregyházán. Ez volt az első nemzetközi viadal az Atlétikai Centrumban. A létesítmény jól vizsgázott, a hétvégén újabb viadalt tartanak itt, majd februárban a szabolcsi megyeszékhelyen rendezik a fedettpályás országos bajnokságot. 

Benépesült az Atlétikai Centrum, fedettpályás nemzetközi versenyt rendeztek Nyíregyházán. 31 egyesület nevezett, 26 hazai és 5 szlovák klub legjobb ifi és junior versenyzői mérték össze tudásukat. Több mint 300 rajtot láthattak az érdeklődők. A Sportcentrum sportolói is elindultak, akik először versenyezhettek hazai környezetben. Minden feltétel biztosított Nyíregyházán, így sok klub itt készül. 

- Amióta működik az Atlétikai Centrum, a klubok ezt kihasználják, mivel megfelelő körülmények között készülhetnek a sportolók. És természetesen versenyekre is szükség van, a Magyar Atlétikai Szövetség is több viadalt hoz ide - mondta Lengyelné Palkó Márta versenyiroda vezető.  

Ez volt az első nagyobb nemzetközi verseny az Atlétikai Centrumban, melyet továbbiak követnek januárban és februárban. A nyíregyházi atléták jól szerepeltek a hétvégén, ami fontos a nyári nemzetközi versenyek miatt is. 

- A nyári Európa-bajnokságra és világbajnokságra is készülünk, ehhez pedig nagyon fontos egy jó fedettpályás idény. Remélhetőleg ez is segíti majd a sportolókat abban, hogy jó eredményeket érjenek el nemzetközi szinten - mondta Vas László, a Nyíregyházi Sportcentrum szakágvezetője. 

Ami az eredményeket illeti, súlylökésben idén is tovább folytatódik Kovács László és Tóth Balázs rendkívül szoros párharca, a két 21 éves fiatal között alig 11 centiméter döntött, ezúttal az Ikarus BSE atlétája javára, a nyíregyházi atléta második lett. Hármasugrásban Pál Robin végzett a második helyen, míg női hármasugrásban Nyisztor Petra győzött, Dr. Abiwu Bettina is dobogós lett. A fiatalabb korosztályoknál több nyíregyházi érem is született.  Nem kell sokat várni a következő versenyre a tavaly átadott pályán, ugyanis január 23-án, vasárnap jön a következő MASZ Nyílt Verseny. Eldőlt, hogy első vidéki helyszínként februárban Nyíregyházán rendezik a felnőtt fedettpályás magyar bajnokságot, korábban mindig Budapest volt a helyszín. A felnőttek mellett az U18-as és U20-as bajnokság helyszíne is az Atlétikai Centrum lesz.