Fagyi, házilag! A konyhánkban is elkészíthetünk valamilyen különlegességet!

Ahogy beléptünk a márciusba, tucatjával nyitottak ki a fagyizók. Még most is a jól bevált csoki, vanília és a puncs a legnépszerűbb, de sok cukrászda kínál valamilyen különlegességet. Így kerülhet a pultokba az illatos birs, az édeskrumpli fagyi vagy éppen a wasabi fagyi. Azonban nem kell elsétálnunk a legközelebbi fagylaltozóig, mi is készíthetünk a konyhában jeges finomságot.


A hozzáérték azt vallják, hogy a krémes, könnyű fagylalt titka a tejszín, és hogy jó habosan kerüljön a fagyasztóba. Többségük fagylaltgép nélkül is elkészíthető, és variálható fűszerekkel, gazdagítható puffasztott rizsszemekkel vagy akár grillázs darabkákkal. A nosalty.hu oldalon megjelent házi készítésű csokoládéfagylalt receptjét mutatjuk be:

 

Hozzávalók/4 anyag:

  • 2 tojás
  • 4 ek porcukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2,5 dl tejszín

 

Elkészítése:

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük a cukor felével és a kakaót is hozzáadjuk a keverékhez.
  2. A 10 dkg étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük, ha már kicsit kihűlt, hozzáadjuk az előző keverékhez.
  3. Elektromos habverővel felverjük a behűtött tejszínt, és a krémbe forgatjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral habosra verjük, ezt is beforgatjuk, hozzákeverjük a maradék feldarabolt étcsokoládét.
  4. Elsimítjuk egy fagylaltos tálba, s legalább 6 órára a fagyasztóba tesszük. 7,5 dl fagylalt lesz belőle.

 

Fotó: illusztráció