Extreme Trail - Népszerű volt az akadályverseny Sóstón
Fotó: Trifonov Éva

Harmadik alkalommal rendezték meg az Extreme Trail versenyt Sóstón. Különböző akadálypályákat építettek a szervezők, és több korcsoportban indulhattak a nevezők. A szervezők igazi családi programokról is gondoskodtak. 

Lógás bokszzsákon, mászás kötelek között, palánkok átugrása. Csak néhány feladat, mely a III.  Extreme Trail versenyzőire várt. Benépesült a sóstói strand területe, innen indultak a nevezők a különböző versenytávoknak. 

- Örülünk annak, ha valaki azt mondja, hogy nehéz volt a pálya, de annak is, ha valaki úgy érkezik célba, hogy számára könnyű volt, mert az azt igazolja, hogy jó formában van. Igyekeztünk újdonságokkal is szolgálni, a visszajelzések pozitívak - mondta Sztakó Attila szervező.

A futás ezen formája egyre népszerűbb, ugyanis kevésbé monoton. Ha valaki egy akadályt nem tud teljesíteni, büntetőfeladatot kap. Ezúttal a nyílt verseny 7 illetve 14 km-en zajlott. Rövidesen akár az olimpia műsorán is találkozhatunk a sportággal. 

- Sportággá minősítették az ilyen jellegű versenyt, ami azért nagy szó, mert így van esély arra, hogy 2028-ban bemutatkozhasson az olimpián. Egyre népszerűbb, mert izgalmas, látványos - mondta Vitkai Elemér szervező. 

A szervezők a kicsikre is gondoltak, a kis gyerekeknek 800, a nagyobbaknak 2 km volt a versenytáv. Volt egy speciál futam is, ahol fogyatékkal élők indulhattak. 

- Rengeteg munkát fektettünk a pálya építésébe. Mi magunk is sok terepfutó versenyen veszünk részt, igyekszünk ilyenkor ötleteket meríteni, és új feladatok elé állítani a nevezőket - mondta Benkő Róbert szervező. 

Számos kiegészítő program is szórakoztatta a versenyzőket és családtagjaikat, így volt triál és street  workout bemutató, egy sprint akadálypálya, és koncert is. 

Kapcsolódó galéria

Extreme Trail verseny 2021 ősz