Évzáró az Idősügyi Tanácsban – Sláger a senior örömtánc

Az idén is idősbarát Önkormányzat megszervezte a szépkorúaknak kitalált Ki? Mit? Tud?-ot, a sportnapot, ingyenes fürdőjegyet ajándékozott, de említésre méltó a senior tánc népszerűsége is.

Dr. Kovács Ferenc polgármester, az Idősügyi Tanács elnöke most is részt vett az évzáró eseményen, ahol hagyományosan kerekasztal beszélgetés ad alkalmat arra, hogy összegezzék az Idősügyi Tanács aktuális esztendőben elért sikereit, de kérdésekkel is szembesítették a polgármestert.

További képekért kattintson a fotóra!

Téma volt például a buszközlekedés és a kisvasút. Érthető, hogy nosztalgia, praktikum és nyereség vetélkedik ez ügyekben egymással.

Újra megkaptuk az Idősbarát Önkormányzat címet. Ebben az Idősügyi Tanácsnak is nagyon aktív szerepe volt, és szokás szerint kerekasztal beszélgetésben megtárgyaljuk azt, hogy a jövőben mik az új dolgok, mi az, amit érdemes folytatni, amit érdemes elővenni. Erre kaptam is egy 8-10 pontból álló javaslatot. 

 nyilatkozta az Idősügyi Tanács elnöke, Dr. Kovács Ferenc polgármester.

Öt oldalon összegezte az eredményeket a 2012-ben alakult nyolc tagú tanács, akik a város 20 ezer nyugdíjasának véleményét és érdekeit képviselik, hiszen kapcsolatot tartanak klubokkal, intézményekkel és civil szervezetekkel.

Ahogy Fintor Károlyné, az Idősügyi Tanács titkára fogalmazott:

Nagy sikerű volt a Ki? Mit? Tud?, nagy sikerű volt az idős emberek sporttalálkozója és az Idősek Világnapja. Olyan sokan összejöttünk, hogy nem fértek be az emberek a helyiségbe. És el kell mondanom, hogy nagyon örültünk az ingyenes fürdőjegynek.

Az élethosszig tartó tanulás kiváló lehetőségének ítélte a titkár asszony az Idősek és a Szépkorúak Akadémiája ismeretterjesztő előadássorozatot, de lassan nagyobb termet kell keresni a Váci Mihály Kulturális Központban a Senior Örömtánc látogatóinak. Előkerültek persze az örökzöldek is, a megoldandó feladatok sorából.

További képekért kattintson a fotóra!

Fintor Károlyné kiemelte:

 Újra és újra visszatérő téma, és mondhatom, hogy már nemcsak idős emberek véleménye, hanem a fiatalok is azt gondolják, hogy a Kossuth téren ne legyen kerékpározás. Ez örökösen visszatérő probléma. Nem tudom, mikor sikerül elérni, hogy ott, ahol a gyerekek ugrálnak, sétálnak és idős emberek közlekednek, ott ne nyargaljanak a kerékpárok.

 tette szóvá sokak véleményét a Tanács titkára.

Csemege ajándékokkal kedveskedett az önkormányzat a nyugdíjas közösséget képviselő tanácstagoknak, akik tortaszelettel és egy pohár pezsgővel kívántak egymásnak szép ünnepet.


Matyasovszki Edit