Évek óta tartó, stabil növekedés a LEGO-nál – A nyíregyházi gyár fejlesztése folytatódik

2014 óta folyamatosan fejleszt Nyíregyházán a LEGO Csoport. Az eredetileg 120 ezer négyzetméteres gyárat további 30 ezer négyzetméterrel növelték, új processing üzemet, kézi raktárt és energia épületet adtak át, bővítették a hulladéktároló kapacitásukat. Hamarosan üzembe helyeznek egy olyan magasépítésű automata raktárt is, ami hipermodern technológiának számít az iparban.

Mintegy kétezer-ötszázan dolgoznak az összesen 150 ezer négyzetméteres nyíregyházi LEGO gyárban. A vállalat évek óta stabil növekedést mutat, így 2014 óta folyamatosan fejleszt városunkban is. Az új gyárépület a kezdetekben 120 ezer négyzetméter volt, ezt bővítették ki további 30 ezer négyzetméterrel.

Egyrészt átadtunk egy olyan processing üzemet, amelyben már termelünk is. Ebben szereljük össze a LEGO figurákat, vagy éppen festünk rájuk szemet, szájat. Ezen túl átadtunk egy új kéziraktárat, nemsokára pedig átadunk egy olyan magasépítésű automata raktárt, ami hipermodern technológiának számít az iparban. Többek között átadtunk még egy új energia épületet és bővítettük a hulladéktároló kapacitásunkat, tehát növekszünk stabilan.

– mondta el Tóth Csaba, a LEGO Manufacturing Kft. HR igazgatója.

A 2020-as évben kiemelten foglalkoznak majd a további növekedés feltételeinek megteremtésével. A vállalat az év második felében mindig több LEGO készterméket gyárt, mint az első félévben. Ez érthető is, hiszen a karácsonyhoz közeledve egyre több játékot vásárolnak. Ilyenkor egyébként több száz új munkavállalót is fogadnak a gyárban. A dán cég kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra, amit az eddigi évekhez hasonlóan folytatnak, idén pedig egy nagyszabású LEGO rendezvényt is terveznek megrendezni szeptember 5-én, a Kossuth téren.