Eső, havas eső, hó – Minden formájában hullik csapadék
Fotó: hirado.hu

Hétfő délelőtt növekszik a fátyolfelhőzet, később meg is vastagszik a felhőtakaró, amely este, késő este újra csökkenésnek indul. Délutántól nyugaton és délen az esőnek, míg északkelet felé haladva a havas esőnek, hónak van nagyobb esélye. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 0 és +6 fok között valószínű.

Hétfőn legalább néhány órára kisüt a nap, azonban délelőtt északnyugat felől növekszik a fátyolfelhőzet, később meg is vastagszik a felhőtakaró, amely este, késő este újra csökkenésnek indul. Délutántól elszórtan fordulhat elő gyenge vegyes csapadék, nyugaton és délen az esőnek, míg északkelet felé haladva a havas esőnek, hónak van nagyobb esélye – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szintén délutántól a délnyugati szél egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul, és megerősödik, helyenként viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 0 és +6 fok között valószínű. Késő estére -1 és +4 fok közé csökken csak a hőmérséklet.

Este eleinte még jobbára erősen felhős lehet az ég, majd az éjszaka során nagyobb területen csökken jelentősen a felhőzet. Elszórtan lehet zápor, hózápor.

Az északnyugati, nyugati szél az ország nagyobb részén erős, a Dunántúl északi felén és Budapest körül viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 és +3 fok között alakul.

 

Forrás: hirado.hu