Érzékenyítő tréning – Segítség az esélyegyenlőségért

 

Interaktív előadással kezdődött a Mozgáskorlátozottak Megyei Egyesületének érzékenyítő tréningje az Esély Centrumban. A résztvevők tájékozódhattak a fogyatékossággal élők esélyegyenlőségének megvalósulását nehezítő problémákról, és persze ezek megoldásának lehetőségeiről. Emellett megismerhették a jól megválasztott technológiák és a prevenció hasznosságát is.
Balogh Zoltánné a Mozgáskorlátozottak Megyei Egyesületének elnöke elmondta, elsődleges céljuk, hogy a mozgássérülteknek és a nehezen mozgó időseknek is bemutassák az életvitelt segítő eszközöket, de felhívják az ellátó intézmények figyelmét is a korszerű eszközök használatára. A résztvevőknek megismerhették ezeket és ki is próbálhatták. Segítettek abban is, hogyan kell ezeket helyesen, biztonságosan használni.

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

 

Segítség az esélyegyenlőségért

 

Sánta Erzsébet az alapítvány szakmai vezetője hangsúlyozta, céljuk, hogy a lehetőségeket az ország legkisebb településein is megismertessék, szeretnének hozzájárulni a fogyatékkal élők esélyegyenlőségének megvalósításához. A szakemberek segítettek a személyre szabott eszközválasztásban, ismertették a vásárlás és a kölcsönzés feltételeit.

 

Autóvásárlási támogatás

 

A tréning résztvevői emellett megismerhették a jövő évre vonatkozó gépkocsi vásárlást támogató AUTOPLUSZ pályázat nyújtotta lehetőségeket. Székely József a MEOSZ elnökségi tagja kiemelte, az A kategóriában az 50 százalékos támogatási felső határ 4 millió forint, tehát 8 milliós járművet is lehet vásárolni, a B kategóriában pedig 3 millió forint. Nincs kötelező hitelfelvétel, a támogatás új és használt autóra is vonatkozik. Az érzékenyítő tréningen az érdeklődők tájékoztatást kaptak a további gépjármű-szerzési támogatásokról, valamint a lakás-akadálymentesítési támogatás lehetőségeiről.

 

Szoboszlai Tibor