Első Nyíregyházi Lions Club: országosan egyedülálló virtuális bál

Az Első Nyíregyházi Lions Club a huszadik bálját az online térben rendezte meg. A koronavírus-járványhelyzet miatt vállalkoztak erre a különös feladatra.

– Nehézséget és ugyanakkor izgalmas kihívást jelentett a virtuális bál megszervezése, hiszen nem volt hasonló előzmény, nem volt minta. Az országban is egyedülálló kezdeményezés hatására a támogatójegyek szépen fogytak. Ezek vásárlói egy internetes felületen követhették nyomon a virtuális bált november 20-án, este – közölte Cidor Mihály, az Első Nyíregyházi Lions Club elnöke.

– A Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskolában rögzítettük előzetesen a Terne Cserhaja együttes autentikus cigányzenére épülő, vérpezsdítő műsorát, bejátszottuk a látássérült Severa Ágnes csodálatos énekét. Az élő tombolasorsoláson közel hetven értékes ajándék talált gazdára. A bevétel minden elképzelést felülmúlt: több mint 3 millió forint gyűlt össze, az összeget kizárólag jótékony célra fordítjuk. Mivel több kérés is érkezett a felhívásunkra, így csak néhány példát ragadok ki: az ófehértói idősek otthonának ózongenerátort, a rakamazinak laptopot ajándékozunk, mivel erre van igényük, és élelmiszercsomagokat juttatunk el a hátrányos helyzetű kárpátaljai családoknak.

Cidor Mihály számára is meglepő volt, hogy mennyi pozitív visszajelzés érkezett.

– Nem szeretném megígérni, hogy lesz még hasonló rendezvény, elvégre az lenne a jó, ha ténylegesen bálozhatnánk, mert az azt jelentené: a járványhelyzet már csak egy fájó emlék. A virtuális bálunkra viszont mindig öröm lesz visszagondolni – jegyezte meg végezetül Cidor Mihály, az Első Nyíregyházi Lions Club elnöke.