Előny a Fatum Nyíregyházánál - Győzelem az Újpest ellen
Fotó:Trifonov Éva

Megkezdődött a párharc az ötödik helyért a Fatum Nyíregyháza és az Újpest között a női röplabda Extraligában.

Nagyon jól kezdtek a mieink, főleg Ralitsa Vasileva és Pintér Andrea volt hatékony. A játszma felénél kilenc ponttal vezetett a Fatum, mely dinamikusan és jól röplabdázott. A folytatásban néhány hibát kihasznált az UTE, de magabiztosan nyerte így is a szettet a hazai csapat.

Amilyen sima volt az első felvonás, olyan szoros a második. Az UTE szerzett vezetést, és a játszma feléig vezetett is. 12-15 után egy 4-0-val fordított a Fatum, de visszavette a vezetést az Újpest. A hajrá döntetlennel indult, 23-23-nál egy nagy labdamenet végén a Nyíregyháza örülhetett, majd a szettlabdánál Vasileva blokkolt, így nyerte a játékrészt a Fatum.

A harmadik felvonás eleje szoros volt, de aztán robbantottak a mieink. Nikol Milanova remek labdákat adott Bodovics Hannának és Pintér Andreának, ők pedig rendre jól fejezték be az akciókat. A második mérkőzéslabdát értékesítette a Fatum Nyíregyháza, és 3-0-ra nyerte a találkozót. A sorozat május 1-jén Budapesten folytatódik.

Fatum Nyíregyháza – UTE 3-0 (16, 23, 17)

Nyíregyháza: Vasileva 13, Radonjic 5, Milanova 7, Bodovics 11, Pintér 12, Vajda 7

Csere: Tóth F. (liberó), Glavinic

vezetőedző: Szasa Nedeljkovics

Szasa Nedeljkovics: - A meccs eleje nagyon jól alakult, lendületesen kezdtünk, de tudtuk, hogy az Újpest többre képes, amit a cserék után a második szettben bizonyított is. Úgy érzem az döntő volt, hogy azt megnyertük, ezzel megtörtük őket. Mostantól készülhetünk a második találkozóra, ami nem ígérkezik könnyűnek Budapesten, de az a célunk, hogy ott is nyerjünk.