Előadások a kataváltozásról
Fotó: Illusztráció

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a kisadózó vállalkozók tételes adózását (kata) érintő jogszabályváltozásokról több online rendezvényen tartanak előadásokat.

A NAV honlapján már elérhetőek azok az információk, melyek segítenek a kata-t érintő változások közötti eligazodásban. Az elkövetkező időszakban a NAV munkatársai több az adózással kapcsolatos fórumon tájékoztatják a gazdasági szereplőket az őket érintő változásokról és lehetőségeikről.

Az egyik ilyen előadás a PRIMOM Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány szervezésében valósult meg augusztus 19-én, „Merre tovább a KATA után?” címmel. Az online rendezvény népszerűnek bizonyult, hiszen nemcsak a mikro-, kis-, és középvállalkozások, hanem az agrárium specifikus gazdálkodói is tájékoztatást kaptak a változásokról.

A témáról a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara egy online információs napon várja az érdeklődőket 2022. augusztus 23-án (kedden) 9 órától. A program nemcsak arra tér ki, hogy ki lehet az új kata alanya, hanem arra is, hogy mit lehet tudni az adóalanyiság létrejöttéről, vagy megszűnéséről, mi számít a kisadózó bevételének, vagy hogy hogyan alakul a fizetendő adó, illetve melyek a legfontosabb határidők. Az előadáson lehetőség lesz a gyakorlati kérdések tisztázására is.

Az érdeklődők további információt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara honlapján találnak.

 

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal