Elő az esernyőkkel! – Nagy eső, zápor, zivatar jön

Csapadékos napok jönnek, de csütörtöktől melegszik a levegő.


Szerdán kell a legtöbb csapadékra készülni, a kora reggeli óráktól délkelet felől egyre nagyobb területen elered az eső.

Eleinte még nyugaton lehet naposabb idő, de napközben már szinte mindenhol borongós, esős idő várható és helyenként záporok, néhol egy-egy beágyazott zivatar kialakulhat. A hőmérséklet visszaesik néhány fokot, 18-25 fok közötti maximumokkal számolhatunk. Feltámad az északias szél, helyenként erős lökések társulhatnak hozzá, ami tovább ronthatja a hőérzetet, érdemes rétegesen öltözködni.

Csütörtökön a Dunántúlra helyeződik a csapadéktömb, de napközben újabb záporok, zivatarok alakulnak ki, sőt főként északon és keleten helyenként heves zivatar is kialakulhat. Az északias szél élénk marad, néhol erős. Ugyanakkor ezen a napon ismét erősödik a nappali felmelegedés, keleten már 28 fokig melegedhet a levegő.

Pénteken már szakadozottabb lehet a felhőzet, de a záporok, zivatarok nem maradnak el, az északias szél még többfelé élénk lesz. 25-30 fokos maximumokat mérhetünk, keleten lesz a legmelegebb.

Hétvégén szárazabb, mérsékelten meleg idő valószínű.


Forrás: idokep.hu