Élménynap és EDUCATIO: felvételi hajrá a Nyíregyházi Egyetemen

Finisébe fordult a 2024–25-ös tanév felvételi kampánya a Nyíregyházi Egyetemen is. Részt vesznek a csütörtökön nyíló EDUCATIO Oktatási Szakkiállításon, de középiskola-látogatások sora és élménynap is vár még a jelentkezőkre. Január 15-én pedig indul az egyetemi felkészítő, mely pluszpontot biztosít a jelentkezőknek.

A Nyíregyházi Egyetem büszke oktatóira, kiválóságaira, képzési kínálatára, és arra az infrastruktúrára, modern épületegyüttesre, kollégiumi lehetőségre, a korszerű laborokra, melyek a magas szintű oktatást garantálják. Az egyetemi brandet építik a Sóstói úti campuson. Az eddigi események után újabbak sorjáznak az utolsó hónapban, a február 15-ei jelentkezés előtt.

„Ez egy olyan dátum, amit mindenki ismer már, aki a felsőoktatásba kíván jelentkezni. Nagyon fontos, hogy a Nyíregyházi Egyetem folyamatos kampányt folytat a felvételi eljárás során. Most pl. a Budapesti EDUCATIO kiállításon is részt veszünk, de február 15-ig számtalan iskolába fogunk látogatni, és tervezünk még élménynapot is, melynek a részleteiről a későbbiekben fogjuk tájékoztatni az érdeklődőket”

– nyilatkozta dr. Kovács Zoltán, a Nyíregyházi Egyetem rektorhelyettese. A jelentkezők számára már nincs minimum ponthatár, nem kell emelt szintű érettségi, illetve nem szerepel a kimeneti követelmények között a nyelvvizsga. Természetesen a speciális képzés mellé ezután is kell az oklevél, nyilván a nyelvszakoknál, illetve a turizmus-idegenforgalom területén. A többletpontok ügyében is döntött az egyetem szenátusa.

„Nagyon fontos tudni, a 2024-es felvételi eljárás már lehetővé teszi azt, hogy az intézmények – így a Nyíregyházi Egyetem is – saját maga határozza meg, hogy miért és mennyi pluszpontot ad a felvételi eljárás során. Ez már 2023-ban nyilvánosságra került. A honlapon meg lehet nézni ennek a részleteit. Amit itt szeretnék kiemelni, az az egyetemi életre, az egyetemi képzésre való felkészítő kurzusok lehetősége. Ez egy 10 alkalmas kurzust jelent, amit ha a résztvevő elvégez, 100 többletpontot kap az egyetemtől, ami komolyan növelheti az esélyét a bejutásra. Ez a kurzus január 15-én indul. Szakonként lehet regisztrálni, és pontvadászat néven már elérhető a honlapunkon”

– szólt a lehetőségről a rektorhelyettes. Még jobb hír, hogy az információk szerint 5 alkalom után is jogosult a jelentkező a pluszpontokra. Valamennyi közismereti és szakmai tárgy elérhető az egyetemi felkészítőn, mely a középiskolás tanulmányokat hivatott feleleveníteni és összegezni. Ahogyan a rektorhelyettes említette, a Nyíregyházi Egyetem is megjelenik a csütörtökön nyíló EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. A Hungexpo A pavilonjában a mesterséges intelligencia közreműködésével, egy speciális program ad a jelentkezőnek segítséget a választásban. A pilótaképzést egy VR szemüveggel támogatott szimulátor illusztrálja, de LEGO sarkot is berendez a HF 26-os sátorban a Nyíregyházi Egyetem.