Elkezdődtek a Tiszavasvári út és Derkovits utca csomópontjának fejlesztési munkálatai – Forgalomkorlátozásra számíthatunk az útszakaszon

Elkezdődtek a „Tiszavasvári út-Derkovits utca csomópontjának fejlesztése” című projekt kivitelezési munkálatai.

A kivitelező tájékoztatása szerint a munkálatok első fázisában a felüljáró támfal megerősítésén dolgoznak. Jelenleg a Kerék utcán út melletti munkavégzés zajlik, ezért útszűkület táblát, és villogó terelő elemeket helyeztek ki, valamint 40 km/órás sebességkorlátozás lépett érvénybe.

A mai napon a Tiszavasvári úti felüljárón a Derkovits utca felől a belváros irányába vezető külső sávot 100 méter hosszan lezárják, amit villogó terelőtáblákkal jeleznek. Ezzel egy időben a belső sávban 30 km/órás sebességkorlátozás lép érvénybe.

Háttér: Nyíregyháza MJV Önkormányzata százszázalékos, vissza nem térítendő támogatást nyert a „Tiszavasvári út-Derkovits utca csomópontjának fejlesztése” című, TOP-6.1.5-16-NY1-2021-00005 azonosító számú pályázat megvalósítására. A projekt megvalósításában konzorciumban együttműködik a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A beruházás keretében a Derkovits u., Csalitos utcai csomópontokban 2x2 két forgalmi sáv, valamint a város felől önálló balra kanyarodó sáv kiépítése, és jelzőlámpás forgalomirányítás kialakítása valósul meg. A projekt célja a Tiszavasvári út - Derkovits utca csomópont keresztmetszetének bővítésével, az áteresztő kapacitás növelésével, és a csomópont környezetének átépítésével a közlekedésbiztonság javítása, a Kertváros jobb közúti kiszolgálása.

Kérjük a gépjárművezetők türelmét és megértését, s hogy a jelzőtáblákra figyelemmel, fokozott körültekintéssel közlekedjenek.