Elkészültek az örökösföldi körforgalmak – Gyorsabb és biztonságosabb lett a közlekedés
Fotó: Szarka Lajos

Elkészült a Család utca-Belső körút, illetve a Család utca-Szalag utcai két körforgalom. A közlekedés gyorsabb és biztonságosabb ezentúl az áthaladó forgalom és a településrészen élők számára is. A beruházás kapcsán 17 fát ültettek, valamint az eredeti tervek újragondolásával további tízet sikerült megmenteni a kivágástól.

Biztonságosabbá és gyorsabbá vált a közlekedés Örökösföldön a két új Család utcai körforgalomnak köszönhetően. Az autósok az elmúlt hetekben már teljesen hozzászokhattak az új forgalmi rendhez, ami nagyban segíti a városrész autós- és gyalogosforgalmát. Az örökösföldi felújítások hét éve kezdődtek, ennek része volt például, hogy felújították az iskolát és két óvodát, korszerűsödött a csapadékvíz-elvezető rendszer, kutyafuttató épült, valamint megújult a Bujtosi városliget – emlékezett vissza dr. Kovács Ferenc a keddi sajtótájékoztatón.

Közlekedésfejlesztés a városban

Egy másik fejlesztési tervnek is része az örökösföldi körforgalmak építése, Nyíregyháza közlekedési infrastruktúra korszerűsítésének is fontos állomása a városrész.

„Az egész városban 14 csomópontfejlesztést indítottunk el öt évvel ezelőtt, ennek is a része ez a két körforgalom, de ez sem előzmények nélküli, hiszen tavaly átadtak a Semmelweis-Törzs utcai körforgalmat, felújítottuk a Törzs utcát, a Szalag utcát, a Semmelweis utcát, korábban a Család utcát, járdát is építettünk, kerékpárút is van. Azt remélem, hogy ez itt mindenki számára értékelhető változás” – mondta dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Fákat is ültettek Örökösföldön

A két körforgalom építésével újraosztották a parkolókat és a meglévő buszöblök szabványosítása is megtörtént, illetve a környezetre is ügyeltek a kivitelezés során.

„Csak ennél a beruházásnál itt, a Család utca-Belső körút körforgalomnál 17 fát ültettünk, ezek ilyen előnevelt fák. Az előző tervekhez képest, zöld szemmel átvizsgálva 10 darab fát megmentettünk, tehát azokat nem engedtük kivágni. Ez is fontos, a kutyafuttatónál is ültettünk fákat, amikor a polgármesteri program elindult és egyre több támogató csatlakozott hozzánk, akkor ott, ha jól emlékszem, a Nyírerdővel ültettünk 20 darab előnevelt fát. Ez mind fontos és remélem, hogy észreveszik a nyíregyháziak és az az érzés alakul ki, hogy jó itt élni” – tette hozzá a polgármester.

Komplex fejlesztés

Nyíregyháza város önkormányzata közel 822 millió forint támogatást nyert a fejlesztésekre, a projekt keretében négy beruházás valósult meg. A két örökösföldi körforgalom, a Kemecsei út-Vénusz utcai csomópontban gyalogos-átvezetés a Fürdő utcáig, kerékpárút-átvezetés a Korányi F. utcán, valamint további munkálatoknak köszönhetően kerékpárosbarát településrész lett Sóstógyógyfürdő, így már szakadásmentes a bekapcsolás Nyíregyháza kerékpáros hálózatába.

Kapcsolódó galéria

Család és Szalag utcai körforgalmak átadója