Elérhető a konzultáció – Az újranyitásról kéri ki a lakosság véleményét a kormány

Elindult az újranyitásról szóló online konzultáció. Hét kérdésre lehet válaszolni, többek között a védettségi igazolvánnyal, az éttermek és szállodák újraindításával, illetve az este 8 óra utáni kijárási tilalommal kapcsolatban.

Hónapok óta üresek a kávézók, az éttermek, zárva a színház és rendezvények sincsenek Magyarországon. A november elején életbe lépett járványügyi intézkedések sok szigorítást vezettek be annak érdekében, hogy lassítsuk a koronavírus terjedését. A védőoltások beadása már elkezdődött ugyan, de még mindig türelmet kérnek, szeretteink és embertársaink biztonsága érdekében továbbra is be kell tartani a védelmi intézkedéseket, ezt Müller Cecília mondta az operatív törzs legutóbbi sajtótájékoztatóján.

Elérhető a kérdőív

Orbán Viktor még február ötödikén beszélt arról, hogy online kérdőívet indít a kormány februárban, ez szerdától elérhetővé vált. A konzultáció csak az interneten, két honlapon is elérhető, a vakcinainfo.gov.hu és a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon. Regisztráció után minden kitöltő kap egy megerősítő e-mailt, ezután lehet elérni a kérdőívet. Hét kérdésre lehet válaszolni, többek között a védettségi igazolvánnyal, az éttermek és szállodák újraindításával, illetve az este 8 óra utáni kijárási tilalommal kapcsolatban.

„Akkor tudunk jó döntéseket hozni, ha a járványügyi szakemberek javaslatai mellett azt is tudjuk, hogy ezek közül mit támogatnak a magyar emberek. Ha egyetértési pontok jönnek létre, akkor erősebb lesz a járvány elleni összefogás és hamarabb térhetünk vissza a normális életünkhöz. Ezért biztatunk mindenkit arra, hogy vegyen részt a konzultációban” – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

A hét kérdés megválaszolása előtt ez az ismertető található:

„Magyarország hónapok óta keményen küzd a koronavírus ellen. A járványnak még nincs vége, és ez mindannyiunknak sok nehézséget okoz. Az oltási program elindulásával azonban új szakaszba léptünk. Vannak, akik azt gondolják, hogy az oltások beadásával egy időben elkezdődhet a korlátozások feloldása is. Mások óvatosságra intenek, mert a járvány Európában újra felszálló ágban van.”