Éjszakai szakmamustra Nyíregyházán is

A Szakmák éjszakája szegedi regionális programként indult. Népszerűsége azonban indokolttá tette, hogy országosan is kiterjesszék, így immár 120 település csatlakozott a programhoz, amelynek keretében lehetőség nyílik a pályaválasztás és pályamódosítás előtt állóknak, hogy betekintsenek az egyes szakmák műhelytitkaiba.


10 helyszín, 193 program

 

A Szakmák éjszakáján, április 15-én a Nyíregyházi Szakképzési Centrum tíz tagintézménye is megnyitja kapuját, a nyíregyházi, a tiszavasvári és tiszalöki szakképző iskolákban 193 program közül válogathatnak az érdeklődők.


További képekért kattintson a fotóra!

– A szervezők igyekeztek izgalmassá tenni az éjszakai szakmamustrát, így például a Bánkiban takarítórobotot készíthetnek az érdeklődők, a Wesselényiben képkeretet alkothatnak, továbbá szabhatnak, varrhatnak. Az Egészségügyi Szakközépiskolában az egészséges életmóddal ismerkedhetnek meg, a Sipkayban pedig a gasztronómia kerül fókuszba, ahol az egyik közkedvelt desszertcsokoládét, a trüffelbonbont saját maguk készíthetik el a látogatók – mondta Gurbánné Papp Mária, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója.

 

„Bolond” bicikli, „részeg” szemüveg

 

A rendezvény – a szakmák bemutatásán túl – szórakozási, kikapcsolódási lehetőség is az egész család számára, ahol például az is kiderül, hogy mit takar a „bolond” bicikli, „részeg” szemüveg, valamint hogy hogyan kapcsolódik egymáshoz a fűrész és a csodaszarvas – hangzott el az eseménnyel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón.

 

Ismétlődő bemutatók

 

A Szakmák éjszakáján az oktatók és a gyakorlati partnerek mellett az intézmények diákjai is segítik majd a választott szakma mélyebb megismerését. Az este 6-tól 10-ig zajló programokat a szervezők úgy állították össze, hogy ha valaki szeretne több helyszínt is meglátogatni, illetve több szakmát is megismerni, lehetősége legyen rá, így félóránként ismétlődő bemutatókkal készültek. A rendezvény részleteivel kapcsolatban bővebb információt a nyiregyhaziszc.szakmakejszakaja.hu oldalon, valamint e-mailen a nyirszc@gmail.com címen kaphatnak az érdeklődők.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)