Együttműködési megállapodás

Az együttműködés aláírásával a felek kötelezettséget vállaltak arra, hogy a jövőben szorosabbra fűzik a már korábban is jól működő kapcsolatukat annak érdekében, hogy új célokért dolgozzanak a tudományos kutatások területén. A közös munka során új termékeket, új szolgáltatásokat kívánnak előállítani, kiemelten a sejtbiológiai, a molekuláris biológiai és az élelmiszerekkel, egészséggel összefüggő alap- és alkalmazott kutatásokra, valamint a funkcionális élelmiszerek, táplálékkiegészítők megalkotása, azok vizsgálata és gyártási technológiájuk kidolgozására. Az együttműködés mindkét félnek előnyös. A Nyíregyházi Főiskola kutatói Európa harmadik legnagyobb egészségügyi intézményével dolgozhatnak a jövőben.

 

Fő cél: az emberek egészségének védelme

 

Dr. Kiss Ferenc, a Nyíregyházi Főiskola általános rektorhelyettese, az intézmény vezetője azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, hogy jelenleg még a Nyíregyházi Főiskolán, remélhetően hamarosan a Nyíregyházi Egyetemen olyan kutatások folynak, amelyek a különböző élelmiszer-alapanyagok beltartalmi értékét vizsgálja és kitérnek arra is, hogy az összetevők hogyan szolgálják az egészséget.

További képekért kattintson a fotóra!

A rektorhelyettes hozzátette, ha a két intézmény dolgozóinak tudását összeadják, az alkalmazott rész domborodhat ki, és a közösen megszerzett tudást úgy alkalmazhatják, hogy azok a vásárlók igényeit szolgálják. A két intézmény közös eredményeivel a megye és a régió lakosságának egészségét kívánják még jobbá tenni.

 

Két intézmény – hatalmas tudás

 

Dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház megbízott főigazgatója azt mondta az ünnepélyes aláírás után, az a tény, hogy Nyíregyházán két nagy olyan intézmény működik, ahol hatalmas tudással bíró, értékes, gondolkodó emberek dolgoznak, megerősíti a közös munkát. A kórházvezető hozzátette, az egészségügyi intézmény számára is fontos az, hogy olyan területeken tudnak együttműködni, amelyeknek valamilyen módon kapcsolódása van az egészségügyhöz, az egészség megőrzéséhez és a prevencióhoz. Dr. Adorján Gusztáv kifejtette, ezzel nemcsak a betegek számát tudják csökkenteni, hanem egyfajta ideológiát is teremthetnek azzal, hogy megszólítják az embereket, hogy táplálkozzanak egészségesebben, mozogjanak sokat, hiszen akkor kevesebbet költenek majd gyógyszerekre.

Az ünnepélyes keretek között aláírt keretmegállapodást a jövőben konkrét tartalommal töltik meg a szakemberek, kiemelt figyelmet fordítva a prevenció jelentőségére.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)