„Együtt a jövőért”

„Együtt a jövőért” – ez volt a jelmondata a Michelin Hungária által szervezett egész napos rendezvénynek szombaton. A Váci Mihály Kulturális Központban olyan programok várták az érdeklődőket, melyeknek fókuszában a fenntarthatóságra való törekvés fontossága állt.

Kiállítók, standok, játékos feladatok. A Váci Mihály Kulturális Központ 3. emelete egy igazi zöld Kánaánná változott szombaton, ahol az érdeklődők megtudták, hogyan tudnak fenntartható módon élni és viselkedni a mindennapokban. Az emberi tevékenységek és az ökológiai lábnyomunk mind hatással vannak a környezetre, a 21. század egyik legnagyobb kihívása, hogy a bolygónkat meg tudjuk őrizni a következő generációk számára. Az erre adott válasz a környezeti fenntarthatóság, az erre való törekvés a vállalatok számára is fontos feladat, ezt mára a legtöbben a társadalmi felelősségvállalási programjukba is beépítik, csakúgy, mint a Michelin Hungária, mely többek között ezzel a rendezvénnyel kívánt hozzájárulni a szemléletformáláshoz.

„Úgy gondoljuk, hogy a klímaváltozás miatt a világ komoly kihívással néz szembe, ez társadalmi és emberi kihívás is. A Michelinnél stratégiánkat 3 pillérre alapozzuk: az emberek, profit és a bolygó. Nagy hangsúlyt fektetünk az emberek fejlődésének támogatására, a profitra is és a környezetvédelemre a bolygónk megóvása érdekében, ezen a területen számos akciót indítottunk” – nyilatkozta Florian Fischer, a Michelin Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

Nem lehet elég korán kezdeni a fenntarthatóságra való törekvést – hangzott el a megnyitón. Éppen ezért szombaton számtalan, a gyermekeket is érzékenyítő programon lehetett részt venni. Ilyen a klíma freskó, melyet egy francia egyetemi professzor hívott életre.

„Ezen a játékon keresztül gyakorlatilag érzékenyítjük az embereket. A klímaváltozás témakörében tudományos ismereteket tudnak szerezni, mi pedig arra ösztönözzük őket, hogy aktívan tegyenek a bolygó megóvása érdekében a mindennapok során” – tette hozzá Florian Fischer.

A workshopok mellett szombaton előadásokat is lehetett hallani a fenntarthatóság témakörében. A résztvevők megtudták, milyen a fenntartható- divat, vagy -otthon, mit jelent az e-mobilitás, hogyan lehet hulladékmentes életmódot folytatni, de arról is szólt diskurzus, hogy a város vagy a falu a zöldebb.

Kapcsolódó galéria

MICHELIN - Együtt a jövőért!