Egyre népszerűbb a gyerekek körében a jégkorong - Válogatott játékosok jártak Nyíregyházán
Fotó: Szarka Lajos

Korábbi és jelenlegi válogatott játékosok népszerűsítették Nyíregyházán a jégkorongot. Gyerekeknek tartottak előadást és játékos edzést. A lényeg az volt, hogy minél több gyerek ismerje meg a hokit. 

Benépesült a Városi Jégpálya. Gyerekek hallgatták Hári János és Kiss Andrea előadását. A két válogatott jégkorongos a Gyere hokizni program keretében érkezett Nyíregyházára, és saját pályafutásukról meséltek. A fő cél a sportág népszerűsítése volt. Hári János külföldön is kipróbálta magát, közel állt ahhoz, hogy NHL csapat draftolja. A család először meglepődött a sportágválasztáson. 

- Apukám focizott, és próbált engem is ebbe az irányba terelni. De amikor kipróbáltam a jégkorongot, eldőlt, hogy ezt szeretném csinálni. Az öcsém pedig követte a példámat - mondta Hári János jégkorongozó. 

Kiss Andrea bár már befejezte aktív pályafutását, szintén sokat kapott a sportágtól. Ma már nem olyan meglepő, ha egy kislány a jégkorongot választja. A fiatal játékos ma már edzőként dolgozik. 

- Amikor én kezdtem a hokit, még viszonylag kevés lány volt. De ahogy egyre több jégpálya épült az országban, és ahogy jöttek a lányoknál is a jó eredmények, sok kislány kipróbálja. Nekem sok szép emléket adott, nyugodt szívvel ajánlom a lányoknak is – mondta Kiss Andrea jégkorong edző. 

A gyerekek játékos formában egy tréningen is részt vehettek. Csúszka, a nemzeti csapat kabalaállata is együtt korcsolyázott velük. Nyíregyházán is egyre népszerűbb a sportág, és jó eredményeket érnek el a fiatalok.