Egyéni csúcsok és különdíj - nyíregyházi úszók a rövidpályás OB-n

 A hétvégén rendezték a XV. Rövidpályás Magyar Úszóbajnokságot Százhalombattán. A Nyíregyházi Sportcentrum csapata az utolsó két napon új egyéni- és korosztályos csúcsokat úszott. A 4x100 mix vegyes váltó döntőbe jutott és a hetedik helyen végzett.
A váltó tagjai Valent Gergő, Szurovcsják Ivett, Hatházi Dóra, Trizner Olivér. Szurovcsják Ivett 200 m mellen új egyéni csúccsal 2:33,75-tel hetedik helyen végzett. Hatházi Dóra és Cserfalvi Olaf is egyéni- és korosztályos országos csúcsot úszott.
Dóra a délutáni döntőben az ötödik helyet szerezte meg, ami serdülő versenyzőként nagyon nagy siker felnőtt mezőnyben.
Az 50 m mell keleti favoritja Szurovcsják Ivett új egyéni csúccsal (31:97) a negyedik helyen zárt, míg Trizner Olivér szintén megdöntötte eddigi legjobbját és a "B" döntő hetedik helyén zárt. A csapat túlszárnyalta a tavalyi eredményeket és ez meglátszott a bajnoki pontokban is, hiszen a tavalyi 85 pont, az idén már 180 lett, és külön rangot ad ennek, hogy a csapatban 2 felnőtt versenyző mellett, 6 utánpótláskorú volt.


A verseny végén egy nagy szabású gálán, fél évtizedes hagyományt folytatva újabb olimpiai bajnokokat iktattak be a Magyar Úszó Hírességek Csarnokába Százhalombattán. Az eseményre meghívást kapott Cserfalvi Olaf, Hatházi Dóra és edzőjük Gyula Sándor is. A rendezvényen a legeredményesebb " Jövő Bajnokai" versenyzői közül Olaf különdíjat vehetett át.