Egy pont idegenből - negyedik meccsén maradt veretlen a Szpari

A válogatott miatti szünet után folytatódott az NB-II-es labdarúgó bajnokság. 

Békéscsaba 1912 Előre - Nyíregyháza Spartacus 0-0

Békéscsaba

Jv: Nagy Norbert (Berényi Ákos, Tőkés Róbert)

Békéscsaba: Ribansky - Mezei, Mészáros, Szatmári, Máris (Ilyés 69.), Szalai, Király, Hursán, Viczián (Sinanovic 69.), Szélpál, Vólent (Nagy 62.)

vezetőedző: Boér Gábor

Nyíregyháza: Jova - Polényi, Fodor, Pejovic, Forró - Gyurján, Gulyás, Rezes (Bakos 75.), Kártik (Rokszin 60.) - Hornyák, Kovács N.(Ötvös 84.)

vezetőedző: Zoran Spisljak

A Szpari kezdte határozottabban a mérkőzést, az első percekben többet birtokolta a labdát a Nyíregyháza. Főleg a jobb oldal volt nálunk támadásban aktív, a hazaiak pedig egy szöglet után veszélyeztettek, de Jova hárította a lövést. A 14. perc Király próbálkozott távolról, de mellé szállt a labdája. A 17. percben egy veszélyes Spartacus szabadrúgás után alakulhatott volna ki lehetőség, de végül a csabaiaké lett a labda. Szélpál kapta az első sárga lapot a találkozón, majd a 24. percben egy szabadrúgás után Polényi lőtt mellé. Kiegyenlített volt a játék, nagy helyzet nem alakult ki a folytatásban. Szalai is besárgult, majd egy ígéretes nyíregyházi akció végén nem sikerült lövőhelyzetbe kerülni. A 35. percben Viczián lövése ment mellé. A hajrában előbb Gyurján passza után Hornyák célzott pontatlanul, majd a másik oldalon Vólent próbálkozását hárította Jova. Az első félidő lehetőségeket igen, gólt nem hozott. A második félidő hazai támadással indult, de sikerült szögletre menteni, majd a sarokrúgás után elkerülte a labda a kaput. A mieinknél Kártik kapott sárga lapot az 50. percben, ez volt az első figyelmeztetés a Szparinál. Előbb az Előre, majd a Nyíregyháza végezhetett el szögletet, de egyik sem volt veszélyes. A 60. percben megfogyatkozott a Békéscsaba! Király második sárgáját kapta, így kiállította a játékvezető. Egy bal oldali akció után Hornyák közeli lövését hárította Ribansky, majd a másik oldalon egy szabadrúgást követően kerülte el a labda a kaput. A 75. percben előbb egy lövéssel veszélyeztetett a Szpari, majd egy szabadrúgás után ment mellé a labda, fölényben játszott a Nyíregyháza. Bakos szabadrúgását hárította Ribansky, majd egy újabb szabadrúgás után a hazaiaké lett a labda, a hajrában folyamatosan támadott a Spartacus. Bár a 91. percre is jutott egy nyírségi lehetőség, gól nem született, 0-0 lett a végeredmény.