Egy év múlva már angol nyelvű képzéseket is indít a Nyíregyházi Egyetem

Tematikus Egyetem; Az angol nyelvű képzések bevezetésének jó gyakorlatai a felsőoktatásban címmel rendeztek nemzetközi workshopot a Nyíregyházi Egyetemen.

A felsőoktatási intézmény rendezvénye előtt sajtótájékoztatót tartottak, ahol kiemelték, a leuveni célok itt is fontosak. Szeretnék elérni, hogy 2020-ra, a felsőoktatásban résztvevő hallgatók minimum 20 százaléka vegyen részt valamilyen külföldi képzésben. Dr. habil. Minya Károly mb. oktatási rektorhelyettes hozzátette:

A másik nagyon fontos cél, amit a Nyíregyházi Egyetem a nemzetköziesítés tekintetében kitűzött, hogy angol nyelven is indít alapképzéseket a következő tanévtől. Gépészmérnöki, mezőgazdasági mérnöki, zenekultúra – ezek mind alapszakok – ezek angol nyelven is zajlanak majd. Már képezzük az oktatókat; ezen kívül a légi-közlekedési, hajózó szakmérnöki szakirányú továbbképzést is szeretnénk angol nyelven beindítani. Ezekre megkaptuk az engedélyt és bízunk abban, hogy sok hallgató érkezik majd ezekre a képzésekre.

Az angol nyelvű képzések előkészítése már gőzerővel zajlik; egy év múlva már négy szakon érhető el angol nyelven oktatás a Nyíregyházi Egyetemen.