Egészségnap a nyíregyházi óvodában

Az ősz még csábítja az óvodásokat a természetbe, de a hűvös időben egyre többen küszködnek megfázással és légúti megbetegedésekkel. Az Eszterlánc Északi Óvoda intézményeiben ezért fontosnak tartják, hogy felhívják a figyelmet az egészségmegőrzésre.

 

CSOKIS MÉZ ÉS ZÖLDSÉGSZOBOR

 

– Azt szeretnénk, hogy a gyerekek egészségesen nőjenek fel – mondta Szikszainé Kiss Edit, az Eszterlánc Északi Óvoda intézményvezetője. – Ez a nap egy hangsúlyos nap, de a többi napon is törekszünk arra, hogy a kicsik egészségesen éljenek, fejlődjenek. Ha mindezt megalapozzuk, a jártasság szintjéről eljutunk a készség szintjére, és felnőtt korukban egészségtudatosan élnek majd.

További képekért kattintson a fotóra!

Rózsaszín epres, illetve barna és fehér csokoládéval ízesített mézet kóstoltak az óvodások, amelyről megtudták, nemcsak finom, hanem egészséges is. Szüleikkel együtt zöldségekből, gyümölcsökből és gabonafélékből ételeket készítettek, ezeket terített asztalon kínálták és meg is kóstolták. Az ügyesebbek pedig zöldségszobrokat formáltak.


BEMUTATÓ AZ EGÉSZSÉGMEGŐRZÉSRŐL

 

Az egészségnapon az óvodába vendégek is érkeztek, a Jósa András Oktatókórház munkatársai bemutatót tartottak arról, hogyan őrizhető meg az egészség, miként kell helyesen kezet és fogat mosni, illetve táplálkozni, vagy éppen mi a teendő egy sérült ellátásánál.

– Úgy gondolom, hogy kicsi korban kell elkezdeni az egészségnevelést, amelynek eredménye felnőtt korukban számukra és a társadalom számára is nagyon fontos lesz – mondta dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórház főigazgatója. – Ezek a gyerekek felnőttként már tudni fogják, mi az egészséges életmód, ha egy sérülést látnak, tudják, hogyan kell ellátni, tudnak majd segíteni. Nagyon hasznosnak tartom az egészségnapot, és büszke vagyok arra, hogy a kórházunk dolgozói is kiveszik a részüket az egészségnevelésből. Bízom abban, hogy ezt Nyíregyháza több óvodájára is sikerül kiterjeszteni.

Az egészségnapon a kicsiknek az újraélesztésről is tartottak bemutatót, s a gyerekeket zumbafoglalkozáson meg is mozgatták.

F. A.

(Fotó: Szarka Lajos)