Edzőtáborba készül a Szpari
A Nyíregyháza Spartacus játékosai holnap indulnak Törökországba. Nem utazhat a teljes csapat, többen ugyanis sérültek.

A reggelre leesett hó miatt az örökösföldi futballpálya helyett a Városi Stadion teniszcsarnokában tartotta ma az edzését a Nyíregyháza Spartacus. A Szpari játékosainak holnaptól már nem kell tartaniuk az időjárástól, edzőtáborba indulnak Törökországba, ahol 15–20 fokban, az itthoninál jóval ideálisabb környezetben készülhetnek.

Mátyus János vezetőedző elmondta: sajnos nem a teljes csapat indulhat Törökországba. Sokan ugyanis sérültek. Minden posztról hiányoznak majd játékosok: a védelemben Szokol Zsolt és Savo Rakovic, a középpályán Zoran Kostic, Abdouraman és Ramos, csatárok közül pedig Pölöskey sérült, így nem vehet részt az edzőtáborban. A vezetőedző hozzátette: a Szpari ősszel kifogástalanul szerepelt, elsők lettek a bajnokságban és a Magyar Kupában is benn van még a csapat. A cél, hogy feljussanak az NB II-be.

A Magyar Kupában a nyíregyházi játékosok február 10-én az egyik legnehezebb ellenféllel találkoznak, a papírforma szerint erősebb Debrecen ellen lépnek pályára. Mátyus János abban bízik, hogy a Szpari jelenleg sérült játékosai minél előbb folytathatják a felkészülést.

F. A.