Edzőtábor külföldön - Tenerifén készül a nyíregyházi magasugró az idényre

 

Tenerifén készül Bakosi Péter. A nyíregyházi magasugró itt edzőtáborozik, és a napokban pár lépés után magabiztosan teljesítette a 210 cm-es magasságot. A nyíregyházi sportoló ősztől Németországban készül, többek között a német válogatott tagjaival. Az edzések mellett az étkezésére is nagyon figyel, öt-hat kilogrammot fogyott, formája pedig nagyon biztató. Számára a fő verseny idén az Európa-bajnokság lesz.

- A 226 centimétert teljesítenie kell az EB-n, és úgy érzem ez meg is lesz. Sajnos a fedettpályás VB-re 233 cm-nél húzták meg a kvalifikációs szintet, ez alapján nagyon kevesen jutnak majd ki a világbajnokságra. Számunkra a kontinenstorna lesz az idei főverseny - mondta Bakosi Béla edző

A fedettpályás idény már a hétvégén elkezdődik. A serdülők és kezdők számára a Nyíregyházi Egyetem atlétikai csarnokában is rendeznek egy verseny, de mivel nyílt a viadal, így több egyesületből a felnőttek is jelezték, hogy szeretnének rajthoz állni. Sőt, Szlovákiából is bejelentkezett egy csapat, mivel az atléták számára jó felkészülési lehetőséget nyújt egy-egy ilyen esemény. A Sportcentrum atlétái is elindulnak hazai környezetben, de számukra a korosztályos bajnokság jelenti majd a fő versenyt. A nyíregyházi viadal vasárnap 10-30-kor kezdődik és kilenc versenyszámban hirdetnek győztest.

Dankó László