Dupla előadással nyílt meg a Szindbád pódiumszínpada a belváros szívében
Dupla előadással nyílt meg a Szindbád pódiumszínpada a belváros szívében

Nagy-Kálózy Eszter és Botos Éva főszereplésével nyílt meg a pódiumszínpad a Szindbádban. A pénteki és szombati, vacsorával egybekötött dupla előadás telt ház előtt zajlott, és a nagy érdeklődésre való tekintettel augusztus 20-21-én megismétlik. Idén nyáron többek között az Orpheum Madams vacsorával egybekötött fellépése is várható még a pódiumszínpadon, de megnyitják a mozit is, ahol saját gyártású filmet is vetítenek majd.

A Szindbád Színháztörténeti Rendezvénytér Nyíregyházán a belváros szívében, a Móricz Zsigmond Színház és a Kállay-kúria által közrefogott épületben, a volt Helyőrségi Művelődési Otthon helyén 2021 júliusától várja látogatóit. Az épület komplexitására jellemző, hogy egy 120 fős befogadóképességű rendezvényterem, valamint egy kamaraelőadások befogadására alkalmas  szabadtéri pódiumszínpad is épült az új intézményben.

Telt ház előtt mutatkozott be

A színház jegyirodájának átköltöztetése, valamint az étterem és a kávézó megnyitása után nagyon vártuk már, hogy a pódiumszínpadot is felavathassuk, így péntek-szombat estére egy olyan előadást invitáltunk Nyíregyházára, a Szindbád épületébe, illetve a kerthelyiségébe, ami úgy gondoltuk, hogy Nagy-Kálózy Eszter és Botos Éva főszereplésével egy méltó nyitány lehet. Ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy mindkét napon, pénteken és szombaton is telt házas volt az előadás, óriási érdeklődés övezte, éppen ezért augusztus 20-21-ére is beterveztünk egy duplázást, vagyis újra láthatja majd a darabot a közönség – mondta el Kirják Róbert igazgató.

Júliusban újabb programok!

2021. július 20. és 28. Huszárik Zoltán Szindbád c. filmje a moziteremben.