Dr. Kovács Ferenc: Fogjunk össze, nagyon vigyázzunk egymásra és az idősekre

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere újra üzent a nyíregyháziaknak. Üzenetében kiemelte, a kormányzati és önkormányzati intézkedések mellett kiemelten fontos a lakosság összefogása.

Tegyük ezt úgy, mint ahogy korábban is tettük, hiszen eddig is így tudtunk nagy eredményeket elérni. Vigyázzunk egymásra, magunkra és az idősekre. Aki teheti, maradjon otthon, az idősek pedig hívják az önkormányzat segélyvonalát, ha segítségre van szükségük.

Nagyon vigyázzunk egymásra, az egészségünkre, különösen az idősekre és ne mozduljunk ki. Ez az egy, amit mindenki tehet. Hiába minden kormányzati és önkormányzati intézkedés, a legfontosabb mégis az összefogás, ami itt Nyíregyházán az elmúlt években is jellemző volt és nagyon sok eredményt hozott, most erre szükségünk is van ebben a járvány időszakban és tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy egészségesen átvészeljük ezt a helyzetet. Természetesen, amit mindig hangsúlyozunk, fokozott figyelem az idősekre, akiket mindig kérünk és én is külön kérek, hogy ne menjenek el otthonról. Az önkormányzatnál működik a segélytelefon. Segítenek a bevásárlásba, a gyógyszerek beszerzésébe és mindenben. Ne menjenek el otthonról akkor se, ha jön a jó idő. Tudom, hogy olyankor sokkal nehezebb ezt teljesíteni, de meg kell tegyük, mert ez az, amivel magunkat és másokat is megvédhetünk, kiemelten az időseket.

- üzente a nyíregyháziaknak dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.