Délelőtt még esernyőre, délután napernyőre lehet szükség
Fotó: Illusztráció

Egyre enyhébb légtömeg áramlik hétfőtől a Kárpát-medencébe, ezért az ilyenkor megszokottnál melegebb időben lesz részünk a hét közepétől. Hétfő délelőtt még esős idő várható, de a maximumok elérik a 8 fokot – olvasható az Országios Meteorológiai Szuolgálat honlapján.

Hétfőn északnyugat felől felszakad a felhőtakaró, és az ország nagyobb részén többórás napsütés valószínű. A reggeli, délelőtti órákban a déli tájakon megszűnik a csapadék, és napközben inkább csak helyenként – nagyobb számban északkeleten – fordulhat elő záporeső, hózápor.

A délnyugati szelet élénk, néhol erős, a hegyekben olykor viharos lökések kísérhetik. Hajnaltól egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul a szél, megerősödik, a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 8 fok között alakul, de az átmenetileg szélcsendes, kevésbé felhős, fagyzugos részeken fagypont köré is lehűlhet a levegő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 7–8 fok körül várható – írja a met.hu.

Hétfő hajnaltól az északnyugatira forduló szelet a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén többfelé kísérhetik viharos (általában 60–80 km/óra, a magasabban fekvő tájakon akár 90 km/órát meghaladó) széllökések.

 

Forrás: koronavirus.gov.hu