Csütörtökön is szükség lehet az esernyőkre – Ilyen időjárásra számíthatunk
Fotó: Illusztráció

A több órás napsütés mellett csütörtökön is erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, de szerdához képest némileg kevesebb helyen – szórványosan – valószínű záporeső, illetve zivatar.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ugyanakkor a nyugati határ menti megyék fölé zártabb felhőtakaró húzódhat, ott csak keveset süthet a nap.

A csapadékot apró szemű jég és viharos szél kísérheti, a gyakran élénk északi, északnyugati szél napközben többfelé megerősödik. A hőmérséklet kora délután 17 és 23 fok között valószínű, az alacsonyabb értékeket a tartósabban felhős nyugati tájakon mérhetik. Késő estére 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtök éjszaka csökken a felhőzet, többnyire változóan felhős lesz az ég. Az éjszaka első felében néhol még előfordulhatnak záporok, később csapadék nem várható. Némileg mérséklődik a légmozgás, de főleg a Dunántúlon élénk maradhat az északi szél. A hőmérséklet késő este 10 és 15, hajnalban jellemzően 6 és 12 fok között valószínű.

Pénteken a néhány órás napsütés mellett gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen számíthatunk záporra, zivatarra. Az északi szél megélénkül, többször meg is erősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul.

 

Forrás: hirado.hu