Családvédelmi Akcióterv – Népszerű a babaváró támogatás és a CSOK is!
Fotó: Trifonov Éva

A Családvédelmi Akcióterv 7 fő pillérből áll – az ellátások közül július elsejétől a babaváró támogatás, a CSOK, a jelzáloghitel csökkentés és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása is elérhető, hangzott el a megyei kormányhivatal sajtótájékoztatóján.

Egy hónap alatt több mint 4600-an igényeltek valamilyen ellátást ezek közül. Román István kormánymegbízott kiemelte:

Igyekeztünk a nagy lakossági érdeklődésre felkészülni, belső átcsoportosításokat hajtottunk végre a humánerőforrás tekintetében, hogy minél gördülékenyebben menjenek az ügyek. Július elsejétől, három hét alatt annyi hatósági bizonyítványt állítottunk ki, mint máskor egy fél év alatt. A 8 napos határidőt is tudjuk a megyében tartani, átlagosan 3 nap az, ami alatt a kollégák kiadják a bizonyítványokat – én azt gondolom, hogy mindenki maximálisan tesz azért, hogy azok az állampolgárok, fiatalok és családosok, akik élni szeretnének a lehetőségekkel, azok számára ne legyen akadály a hivatali ügyintézés.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Trifonov Éva

A sajtótájékoztatón kiemelték, a támogatások az összes kormányablakban elérhetőek, igényelhetők, a lehetőségekről és az ügyintézés menetéről tájékoztatást is adnak. A támogatások egyik feltétele a biztosítási jogviszony igazolása, mely az egészségbiztosítási pénztári feladatokat ellátó járási hivatalok hatáskörébe tartozik  – hangsúlyozta Galambos Ildikó, a Nyíregyházi Járási Hivatal vezetője, aki az igénylésekkel kapcsolatos fontos helyszíneket, osztályokat is megemlítette.

A Vörösmarty teret emelném ki, ami az Egészségbiztosítási Osztálynak az ügyfélfogadási helyszíne, ott lehet kezdeményezni a babaváróval és a CSOK-kal kapcsolatos hatósági bizonyítványok kérését és a jelzáloghitel-csökkentésnél pedig kezdeményezést és felvilágosítást is lehet kérni az Egyház utca 13. alatt, a Lakástámogatási ügyfélszolgálatunkon.

Az elmúlt hetekben megyénkben a legnépszerűbb a babaváró támogatás és a CSOK volt.

Kapcsolódó galéria

Kormányhivatali sajtótájékoztató