Célban a kerékpárosok - Lengyel győzelem az utolsó szakaszon

A harmadik, befejező szakaszát rendezték a kerékpáros Ifjúsági Világkupának. Ezúttal Vásárosnaményból rajtolt a mezőny, a cél pedig Nyíregyházán volt. 117 km-t tettek meg a versenyzők. 

Az észt Karl Kurits szakaszgyőzelmével folytatódott még csütörtökön a One Belt One Road Nations’ Cup kerékpáros ifjúsági világkupa. Mezőnyhajrával zárult Ibrányban a háromnapos nemzetközi viadal első mezőnyszakasza, ahol az olasz Matteo De Monte zárt másodikként és a szlovén Natan Gregorcic lett a harmadik. Összetettben a prológ győztese, a lengyel Dominik Ratajczak vezetett két nap után. Pénteken a Vásárosnamény és Nyíregyháza között egy 117,4 kilométeres szakasszal zárult a világkupa verseny. A mezőny Nyíregyházára érve még több kört tett meg. A győzelmet végül a lengyel Hubert Grygowski szerezte meg. Nyíregyháza nem először volt helyszíne a versenynek. 

- Óriási lehetőség egy sportolónak, ha hazai környezetben versenyezhet. Az elmúlt években volt olyan év, amikor csak Nyíregyháza rendezett ilyen versenyt, így a nemzetközi szövetség is örömmel adta újból nekünk a rendezés jogát - mondta Dr. Szabó Tünde kormánybiztos. 

Egy-egy ilyen verseny jó alkalom arra, hogy népszerűsítse a sportot, a kerékpározást. 

- A versenyek után a gyerekek, a fiatalok, az itt lakók nagyobb kedvvel kezdenek el kerékpározni. Nekem nagy élmény volt a Bringa Piknik is, ahol több mint 1500-an indultak el egyszerre. A város is sokat tesz ezért a kerékpárutak építésével - mondta Dr. Kovács Ferenc polgármester. 

Nyíregyházán idén ez a második rangos kerékpárverseny volt, a Tour de Hongrie egyik szakaszának befutója is a szabolcsi megyeszékhelyen volt.