Bűnügyi felügyeletét indítványozza az ügyészég a jegyellenőrre támadó fiatalnak
Fotó: Illusztráció

A Nyíregyházi Járási Ügyészség bűnügyi felügyeletének elrendelését indítványozza annak a16 éves fiúnak, aki április 24-én az esti órákban a Záhony-Nyíregyháza útvonalon közlekedő vonaton jegy és maszk nélkül közlekedett, ezért a jegyvizsgáló Nyíregyháza-Sóstóhegy vasútállomáson leszállította. A fiú dühében a kalauzra támadt.

A fiatalkorú testvérével menetjegy nélkül Kisvárdáról utazott Nyíregyházára, és az utazás előtt még alkoholt is fogyasztott. A jegyvizsgáló a maszkviselés szabályainak be nem tartása miatt a fiatalt Nyíregyháza-Sóstóhegy állomáson leszállította. A peronon a fiatalkorú szidalmazni kezdte az ellenőrt, majd combon rúgta.

A konfliktust észlelte a mozdonyvezető is, aki odament a fiatalkorú gyanúsítotthoz és a jegyvizsgálóhoz. Ekkor a fiatal a mozdonyvezetőt is trágár szavakkal illette, valamint hastájékon megütötte.

Mindkét sértett 8 napon belül gyógyuló - könnyű - sérülést szenvedett.

A fiatalkorú közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével gyanúsítható megalapozottan.

A fiú a bűncselekmények elkövetését nem ismerte be, és kitartó szándékából arra lehet következtetni, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, jelenléte az eljárási cselekményeknél csak bűnügyi felügyelete elrendelésével biztosítható, ezért az ügyészség azt indítványozza, hogy a bíróság a bűnügyi felügyeletét 4 hónapra rendelje el, és tiltsa meg, hogy a fiatalkorú gyanúsított szórakozóhelyeket, sportrendezvényeket és bevásárlóközpontokat látogasson.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség